Sofer in stare de ebrietate la biroul Tamponari dupa ce cu 24 de ore inainte ar fi provocat un accident

La data de 21 februarie a.c., în jurul orelor 10,30 la Biroul Tamponări din cadrul Poliției municipiului Brașov s-a prezentat un bărbat în vârstă de 40 ani din mun. Brașov care a declarat faptul că în data de 20.02.2019 a provocat un eveniment rutier soldat doar cu pagube materiale.

La testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat,  rezultatul a fost de 0.97 mg/l alcool pur. În consecință, acesta a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Conform art. 78 alin. 1 și alin. 2 din O.U.G. 195/2002R, conducătorului de autovehicul, implicat într-un accident de circulaţie, îi este interzis consumul de alcool sau de substanţe psihoactive după producerea evenimentului şi până la testarea concentraţiei alcoolului în aerul expirat sau recoltarea probelor biologice, în caz contrar se consideră că rezultatele testului sau ale analizei probelor biologice recoltate reflectă starea conducătorului auto în momentul producerii accidentului.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de  conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente în  care se va propune soluție legală la finalizarea verificărilor.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: