Șofer din Constanța urmărit de polițiști prin Poiana Brașov. A refuzat testarea cu etilotestul

Polițiști din cadrul Poliției Stațiunii Poiana Brașov efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.

În fapt, la data de 05 septembrie 2020, în jurul orei 00.05, polițiștii au observat un autoturism pe strada Poiana Doamnei din Stațiunea Poiana Brașov, județul Brașov, care se afla oprit în zona de acțiune a indicatorului “OPRIREA INTERZISĂ”. În momentul în care conducătorul auto a observat echipajul de poliție, acesta a început deplasarea cu autovehiculul fără a respecta semnalele de oprire efectuate de către polițiști. Cadrele de poliție au procedat la urmărirea autoturismului în cauză, cu semnalele luminoase și acustice în funcțiune, autoturismul fiind oprit în parcarea unei societăți comerciale.

Cu ocazia legitimării persoanei în cauză, polițiștii au identificat-o pe aceasta ca fiind un bărbat, în vârstă de 31 ani din județul Constanța.

Procedându-se la testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat, acesta a refuzat să fie testat. În consecință, bărbatul a fost condus la o unitate medicală autorizată, unde a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: