Șofer beat și fără permis, prins de polițiști după o urmărire ca-n filme

Urmărire ca în filme pe străzile din Brașov. La data de 18 august a.c., în jurul orei 01.00, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Brașov – Biroul Rutier, în timp ce se aflau în executarea atribuțiilor de serviciu, au efectuat semnal regulamentar de oprire, prin intermediul semnalelor acustice și luminoase ale autospecialei din dotare, unui bărbat care conducea un autoturism pe str. Calea București din municipiul Brașov.

Conducătorul auto nu a respectat indicațiile polițiștilor, continuându-și deplasarea, motiv pentru care cadrele de poliție au procedat la urmărirea autovehiculului, cu semnalele acustice și luminoase ale autospecialei în funcțiune.

Pe str. Temeliei, șoferul a coborât de la volanul autoturismului și a fugit spre str. Micu Klein din municipiul Brașov, unde a fost imobilizat și încătușat de către polițiști.

Cu ocazia verificărilor efectuate, conducătorul auto a fost identificat ca fiind un bărbat în vârstă de 33 ani din municipiul Brașov.

La testarea din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat, rezultatul a fost 0,92 mg/l alcool pur. În consecință, acesta a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În continuarea cercetărilor, cadrele de poliție au procedat la verificarea persoanei în cauză în baza de date a Poliției Române și au constatat faptul că bărbatul în cauză nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Ca urmare a probatoriului administrat în cauză, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, dosar instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: