Societate comercială din Codlea sancționată contravențional cu suma de 13.000 lei

În perioada 01 – 03 septembrie 2021, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov – Serviciul de Ordine Publică – Biroul Combaterea Delictelor Silvice, în colaborare cu reprezentanți ai Direcției Silvice Brașov, au organizat și desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii faptelor ilegale asociate cu deținerea, circulația, depozitarea, prelucrarea primară și comercializarea materialului lemnos, la o societate comercială cu punct de lucru pe raza municipiului Codlea, județul Brașov.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat încălcări ale prevederilor Legii nr. 171/2010 Rep, în ceea ce priveșteexpedierea, transportul, primirea, depozitarea materialelor lemnoase fără avize de însoţire a materialelor lemnoase sau cu avize de însoţire din care nu rezultă provenienţa legală…” și ”deţinerea de materiale lemnoase fără documente care să ateste îndeplinirea condiţiilor cu privire la legalitatea provenienţei acestora, fără avize de însoţire a materialelor lemnoase valabile sau cu avize de însoţire din care nu rezultă provenienţa legală sau fără documentele comunitare echivalente acestora”.

Ca urmare a abaterilor constatate și în conformitate cu prevederile Legii nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, societatea în cauză a fost sancționată contravențional cu suma de 13.000 lei.

Totodată a dispusă măsura complementară a confiscării fizice a  cantității de peste 6 m3 cherestea rășinoase în valoare de 640 lei și confiscarea valorică a cantității de peste 88 m3 lemn de foc, esență rășinoase, în valoare de aproximativ 8.400 lei.

 

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: