Smart Start USA în dialog cu mediul de afaceri din Cluj

Cluj Napoca, 24 octombrie 2019: Smart Start USA este o oportunitate concretă pentru antreprenorii clujeni de a se internaționaliza pe piețe mai greu accesibile, cum este cea din Statele Unite ale Americii, unde programul și-a demonstrat, după două ediții de succes, funcționalitatea, a fost concluzia conferinței “Smart Start USA –Oportunități de dezvoltare pentru internaționalizarea afacerilor românești de astăzi, de la Cluj Napoca.

La conferință au participat Ilan Laufer, inițiatorul și coordonatorul programului, Dan Tarcea, viceprimarul municipiului Cluj Napoca și Vlad Danciu, director Smart Start USA.

Viceprimarul municipiului Cluj Napoca, Dan Tarcea, a vorbit despre susținerea pe care administrația locală o acordă mediului de afaceri din Cluj pentru a-și consolida poziția în economia regională și națională, îndemnându-i pe cei prezenți să folosească pentru dezvoltarea propriilor afaceri orice oportunitate de business întâlnită.

Ilan Laufer și Vlad Danciu au prezentat programul Smart Start USA și etapele înscrierii în platformă, tipurile de afaceri care pot avea succes pe piața americană, oferind participanților exemple concrete ale celor care deja au proiecte în derulare prin program, dar și informații despre caracteristicile sociale, economice, juridice și fiscale ale pieței din America.

În acest context, Ilan Laufer i-a invitat pe antreprenorii clujeni să participe cu proiecte de afaceri la competiția Smart Start USA lansată începând cu această ediție, prin care, anual,  cele mai bune 10 proiecte vor beneficia de asigurarea costurilor ocazionate de implementarea lor în America, pe toată durata celor 6 luni de incubare.

Smart Start USA se adresează antreprenorilor care doresc să-și extindă afacerile pe piețele internaționale, în special pe piața americană.

Mai multe informații despre condițiile, avantajele și oportunitățile oferite de program pot fi aflate accesând link-ul:  https://smartstartusa.net și înregistrându-vă în comunitatea Smart Start USA.

**

Smart Start USA este singurul program privat din România care contribuie concret la dezvoltarea Parteneriatului strategic dintre România și Statele Unite, sprijinind atât dezvoltarea sectoarelor economice prioritare pentru exporturile românești, cât și consolidarea relațiilor comerciale româno-americane. Smart Start USA este șansa reală a antreprenorilor români de a depăși granițele Romaniei și ale Europei, de a intra pe cea mai mare piață a lumii și a beneficia de oportunitățile de dezvoltare ale acesteia.

În total, până acum, în cadrul misiunilor economice din Statele Unite, au participat aproximativ 150 de companii românești care, prin dialogul direct cu reprezentanți ai administrației locale și ai comunității de business americane s-au familiarizat atât cu oportunitățile concrete de afaceri, cât și cu particularitățile economice și legislative reale ale pieței americane. În urma acestor dialoguri, pe subiecte din industria IT, logistică, imobiliare, industria prelucrătoare, textile și industria alimentară, ideile de extindere pe piața americană au fost puse în practică, transformând planurile de afaceri în business-uri de succes.

Departamentul de Comunicare și Relații Publice

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: