Situație limită pentru imaginea națională și internațională a Brașovului

  • Sportul, considerat de multă lume cel mai bun vector de imagine al unei comunități, a devenit în Brașovul ultimului deceniu o adevărată bătaie de joc pe bani publici!Încăpățânarea primarului de a finanța un singur club sportiv, unde funcțiile, mai ales cele de conducere, au fost oferite mereu ”pe tavă” și în marea majoritate oamenilor apropiați propriului partid politic, a adus comunitatea locală într-o stare de somnolență și indiferență totală față de acest domeniu, SPORT, care nu demult era considerat de edil, motorul campaniei sale electorale, iar în țările vecine(mai ales Ungaria) fenomenul SPORT a devenit INTERES NAȚIONAL!
  • Asistăm de mai bine de 2 săptămâni cum ”perla COROANEI”, echipa de handbal fete a orașului este aruncată într-unul din cele mai mari scandaluri de dopaj din istoria sportului modern. Încă nu am aflat exact în ce au constat aceste terapii cu laser dar este cert că era o metodă interzisă în sportul de performanță. Prima dovadă a fost ieri când 17 jucătoare au fost suspendate provizoriu din activitate dar se pare că ”răul cel mare” este abia pe drum. Ca sportiv de performanță, să fi suspendat din activitate este ca și cum un munictor nu este lăsat să mai meargă la locul lui de muncă, un fapt destul de grav dar nu cel mai , deoarece în zilele noastre factorul mental a devenit foarte important și direct proportional cu performanțele sportivilor, iar decizia de ieri aruncă efectiv în aer visurile unor tinere de a atinge bucurii supreme prin sport(deja 4 jucătoare nu mai participă la Campionatul Mondial reprezentând ROMÂNIA).
  • Deși faptele sunt evidente și de o gravitate maximă, în clubul municipalității domnește liniștea. Deși se speculează că interimarul liberal Dragomir și-ar fi depus demisia, acesta, cel mai probabil, nu este lăsat de primar nici să plece(și este ceva normal) dar nici să vorbească și să lămurească cetățenii plătitori de taxe cu privire la decontarea din bani publici a unor procedure interzise sau cum se dorește continuarea contractelor cu sportive aflate în stare de suspendare, adică de unde vor fi achitate salariile pe perioada suspendărilor sau ce se va întâmpla cu echipa.
  • Semnele de întrebare continuă și după ce 2 din jucătoarele suspendate ieri au ieșit public să susțină că ele nu au călcat în acea clinică dar aici ,cel mai probabil, ne va lumina altcineva într-un viitor apropiat!
  • Este mai mult decât evident că imaginea Brașovului este terfelită total în urma acestui caz și considerăm abordarea angajaților clubului CSM Corona(care în timpul de lucrum mai fac și campanie electorală pentru PNL) total lipsită de respect față de cetățenii comunității noastre iar despre managementul sportiv al clubului, toată lumea a putut observa un amatorism total!
  • Sperăm ca jucătoarele să primească o suspendare cât mai mica deoarece este evident că nu ele au stat la baza acestor ”terapii” interzise și în același timp, solicităm demisia în bloc a conducerii acestei ”jucării a lui Scripcaru” care nu face deloc cinste iubitorilor de sport dinBrașov!
  • COORDONATOR DEPARTAMENT TINERET ȘI SPORTPRO România Org. Jud. BRAȘOV
  • Ciprian Jurubescu

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: