Sistemul de termoficare, o urgență națională

Problemele punctuale ale autorităților locale cu asigurarea căldurii și apei calde pentru populație sunt în fapt probleme sistemice care au nevoie de soluții pe termen lung.

”Săptămâna aceasta am avut discuții în Senat, în Comisia de administrație și Comisia de buget finanțe, pe tema încălzirii centralizate și despre cum putem sprijini în continuare autoritățile locale.

Există un interes crescut pentru soluțiile de moment și pentru rezolvarea problemelor autorităților în această iarnă. Dar eu, personal, sunt preocupat în egală măsură de găsirea resurselor pentru reabilitarea sistemului de termoficare, motiv pentru care sunt în contact permanent cu Ministerul Dezvoltării și Ministerul Finanțelor. Căutăm cele mai bune soluții pe termen lung, care să nu supra-îndatoreze comunitățile și nici să nu mute povara investițiilor în buzunarele oamenilor.

 

Amintesc în acest context că Guvernul liberal a alocat recent fonduri de urgență de 310.426.000 lei pentru alimentarea cu energie termică în 31 de localități din țară. Brașov a primit 2.161.000 lei și Făgăraș – 780.000 lei.

Sunt resurse financiare necesare pentru asigurarea continuității serviciului public de alimentare cu energie termică, în sistem centralizat și pentru acoperirea facturilor datorate către furnizori de autoritățile locale.Acest sprijin direct pentru administrațiile locale vine după ce Guvernul a pus în aplicare măsuri de sprijin pentru populație în iarna aceasta – legea consumatorului vulnerabil de energie și plafonarea prețurilor energiei și gazelor naturale și compensarea facturilor, toate în vigoare din această lună”, a spus Mihail Veștea, senator PNL Brașov.

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: