Simulare de cutremur urmat de incendiu la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” din municipiul Sibiu

Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu va organiza un exercițiu privind intervenția în cazul producerii unui cutremur urmat de incendiu la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal”, în data de 26 octombrie a.c.,  începând cu ora 11.00.

Conform scenariului, în urma producerii unui cutremur care afectează clădirea liceului, izbuncnește un incendiu din cauza unui scurtcircuit electric la laboratorul de informatică, cu pericol de extindere la celelalte clase, în interiorul clădirii fiind surprinşi mai mulți elevi.

Pompierii din cadrul Detașamentului Sibiu se vor deplasa cu mai multe autospeciale de intervenție, acţionând ca într-o situaţie reală, pentru căutarea şi salvarea persoanelor rămase blocate în sălile de clasă, din cauza cutremurului, dar și a fumului dens. Totodată, ei vor simula intervenţia de stingere a incendiului, dar şi de acordare a primului-ajutor şi transportare la spital a victimelor.

Exerciţiul desfășurat va urmări atât antrenarea pompierilor în ceea ce priveşte modul de intervenţie la acest obiectiv, cât şi a elevilor şi cadrelor didactice, în primele minute de la producerea situațiilor de urgență.

Astfel de exerciţii de pregătire se desfăşoară, lunar, de către subunităţile de intervenţie din cadrul ISU Sibiu la obiectivele din raionul de intervenţie, acestea fiind planificate într-un program de pregătire anual, având ca scop perfecţionarea deprinderilor participanţilor pentru organizarea, conducerea şi executarea operaţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă.

La acţiunile de intervenţie şi înlăturare a efectelor negative ale situaţiilor prezentate vor participa forţe şi mijloace din cadrul ISU Sibiu, echipaje ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sibiu, grupe de intervenţie aparţinând Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Sibiu, echipaje ale Serviciul Judeţean de Ambulanţă Sibiu, Serviciului pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu, dar și echipe de voluntari de la Filiala de Cruce Roşie Sibiu.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: