Simplul enunț al aplicării celor trei scenarii – verde, galben ori roșu, NU REZOLVĂ problemele de fond, multe și grave

Haos înainte de 14 septembrie, când ar trebui să înceapă școala. Medicul Adina Alberts consideră că simplul enunț al aplicării celor trei scenarii – verde, galben ori roșu – în funcție de care se poate face școală în sălile de curs, hibrid sau doar online, NU REZOLVĂ problemele de fond, multe și grave.  Nu există un ghid național, reper, al ministerului Educației.  Guvernul aruncă responsabilitatea în sarcina directorilor de școală și a autorităților locale.

”Haos înainte de începerea școlii.
Proiectul de ordonanță de urgență pus în dezbatere publică conține doar reglementări generice și NU OFERĂ NICI O SOLUȚIE CLARĂ, COMPETENTĂ, COERENTĂ. De exemplu, la art 3 se precizează că ” În funcție de situația epidemiologică, Consiliul de administrație al unității de învățământ preuniversitar poate propune, în urma consultării asociației de părinți din unitatea de învățământ, ca desfășurarea activității didactice care presupune prezența fizică a antepreșcolarilor, preşcolarilor și elevilor în unităţile de învăţământ să se realizeze prin intermediul tehnologiei și a internetului, cu respectarea măsurilor stabilite prin ordin comun al Ministerului Sănătății și Ministerului Educației și Cercetării.”
❗️Si dacă nu există internet? 20% dintre școlile din România nu au internet…
❗️Sau dacă n-au toți copiii tablete? Peste 250.000 de mii de copii n-au posibilități să-și achiziționeze o tabletă sau un laptop- date oficiale- și nici până acum nu s-a făcut achiziția publică necesară și distribuirea gratuită.
❗️Ce se întâmplă dacă e un caz pozitiv într-o clasă? Intră toți copiii în carantină 14 zile, împreună cu toți profesorii, părinții, bunicii, ori cei care, potrivit definiției, sunt contacții contacților direcți?
❗️Dacă apar 2 sau 3 cazuri de pozitivi în clase diferite, ce se întâmplă, se închide școala? Și în cazul unităților școlare mari, cu mii de elevi, intră toți elevii în carantină împreună cu familiile lor, așa după cum e procedura?!
❗️Are rost ca fiecare școală să-și facă propriul ghid de proceduri și reacții? Nu e normal să există un ghid național, reper, al ministerului Educației?
❗️În absența unui ghid oficial național detaliat, cu proceduri, criterii și măsuri clare, ușor de înțeles și de aplicat, începerea școlii riscă să aducă un nou val de infecții, în toată țara.
❗️Guvernul aruncă responsabilitatea în sarcina directorilor de școală și a autorităților locale.
❗️Simplul enunț al aplicării celor trei scenarii – verde, galben ori roșu – în funcție de care se poate face școală în sălile de curs, hibrid sau doar online, NU REZOLVĂ problemele de fond, multe și grave.
❗️Guvernul este obligat să emită un ghid oficial cu norme, reguli, criterii și proceduri, ghid care să fie valabil și uniform aplicabil în toate localitățile și în toate școli din România; ușor de înțeles și mai ales practic!
O vară întreagă a fost pierdută, fără să fie nimeni în stare să ia deciziile necesare.” a scris medicul Adina Alberts pe pagina sa de Facebook.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: