#SiEuReciclez: Unde s-au evaporat containerele colorate?!

A început curățenia de primăvară! Autoritățile locale se țin de magie și au făcut să dispară containerele colorate din cartiere… A rămas pustiu locul unde odată oamenii știau că pot arunca un PET sau o cutie de carton… Mult, puțin, dar era ceva!

O inspecție rapidă prin cartiere (Victoriei, Petuniei, Centrul Civic, Griviței, Piața de Miercuri…) duce la concluzia că am renunțat la reciclat prin colectare selectivă, acum, conform strategilor Primăriei, totul se face prin puterea minții și portaluri energetice, nu mai e nevoie de containere colorate.

Acum se vor burzului unii de la Primărie și vor spune că au apărut fantasticele ECOINSULE, o capodoperă a științei și tehnicii. Ce să spunem! Două în tot municipiul (Scriitorilor și Răcădău)! Și una în Ghimbav! Restul cetățenilor care nu locuiesc chiar în zonă și nu au primit pungi cu cod QR se uită ca mâța în calendar, trapele Star-Trek nu se deschid și pace. Iar pentru 20.000 euro bucata, ar trebui să poată pregăti și micul dejun și să facă curățenie în casă.

Tot preocupații de la Primărie vor spune că Legea nr. 31/2019 (privind regimul deșeurilor și reciclării) îi obligă să modifice “strategia integrată și abordarea sistemică a managementului și colectării deșeurilor și materialelor reciclabile”. Dar cine înțelege bazaconiile și fanteziile de acolo, impuse cu sula în coaste de Parlamentul European?! Până una-alta, spațiile dintre blocuri sunt dezastru, sursă de infecție, în niciun caz strategie și management, mai degrabă hei-rup la plesneală de ochii Europei…

Autorități, suntem cu ochii pe voi!

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: