#SiEuReciclez: O mică firmă IT reciclează și dă un exemplu și pentru alții

O firmă IT din Brașov, cu 40 de angajați, a conștientizat importanța reciclării selective și nu a mai așteptat până se mișcă dinozaurii de la Primăria Brașov sau alte instituții cu nume pompoase și inițiative găunoase.

Proiectul a debutat modest, în bucătăria firmei. O cutie de carton și un anunț că acolo se pot lăsa becuri, baterii, hârtie, carton, plastic, materiale ce vor fi preluate de voluntari și duse unde trebuie.  (Unde trebuie” e un tărâm tot mai fermecat, o fata morgana, căci așa au ajuns containerele colorate pentru reciclabile, dispar pe rând, probabil nu sunt suficient de estetice sau profitabile pentru boierii locali!)

Angajații au asimilat rapid ideea, sacii de reciclabile s-au adunat, mica cutie a fost înlocuită cu una mai mare, apoi cu un sistem modern de saci colorați. Nu trebuie să fii astrofizician ca să realizezi că volumul de reciclabile echivalează cu volumul de gunoi menajer!

Este un proiect-pilot, cu rezultate concrete și investiții minime. Marele câștig este conștientizarea importanței de a arunca ambalajele și consumabilele acolo unde trebuie. Un efort minim. O decizie personală. Reciclarea este forma noastră de a spune NU sufocării naturii cu resturile noastre.

Cine nu este convins de dezastrul ecologic provocat de nepăsarea generală să caute pe internet filmări cu balene sufocate de kilograme de plastic, păsări captive în pungi și plase, plaje “exotice” asaltate de PET-uri, sau țări în curs de dezvoltare care au devenit haznaua țărilor occidentale.

Cât despre Primărie și proiectele mărețe care s-au blocat constipate în dosare, vom reveni 😊

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: