#SiEuReciclez: Cetățenii sunt activi, autoritățile dorm în papuci

Povesteam prin iunie (https://transilvania365.ro/sieureciclez-o-mica-firma-it-recicleaza-si-da-un-exemplu-si-pentru-altii/) de încercări modeste dar hotărâte ale unor angajați IT de a recicla metal, plastic, hârtie și sticlă. Proiectul merge înainte, oamenii se implică, sacii se adună. Mecanism bine pus la punct.

Doar autoritățile dorm în papuci. Firma Comprest, cea care ar trebui să ridice reciclabilele din zona Piața de Miercuri, a fost o singură dată în perioada iulie-septembrie. Cerând lămuriri, cetățenii au primit un răspuns oficial care nu se potrivește cu realitatea din teren: “ziua de colectare a deșeurilor reciclabile e joia, în intervalul 8-16.” și ”vom reinstrui personalul să ajungă acolo…” Se pare că la Comprest joia e bilunară, adică o dată la două luni. Sau reciclatul e facultativ.

Cu așa situație ”optimistă” pe teren, ne întrebăm cum se va pune în practică filmul SF al Primăriei Brașov de colectare inteligentă a reciclabilelor de la populație… cântărit… chitanțe… mașini separate… În scenariul ăsta stângaci lipsește doar satelitul de monitorizare optico-wireless care va sopti duios dispecerului când să trimită mașinile și oamenii pe teren să își facă treaba pentru care sunt plătiți.

Adi TATU

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: