Acasă Administrativ Sibiu-Nou spațiu pentru agrement cu sanie de vară, pârtie de schi, tiroliene,...

Sibiu-Nou spațiu pentru agrement cu sanie de vară, pârtie de schi, tiroliene, turn de aventură

Dacă la Brașov totul se face doar la nivel declarativ, sibienii se vor putea bucura în curând de un nou complex pentru agrement. Primăria Sibiu a semnat un contract pentru realizarea un proiect de dezvoltare pe Dealul Gușteriței, care va aduce noi facilități de agrement și sport în apropierea centrului orașului. Proiectul include o varietate de facilități, cum ar fi o pârtie de schi, tiroliene, terase, spații de joacă, locuri de parcare și multe altele. Valoarea totală a contractului este de 54,87 milioane de lei, iar Primăria Sibiu intenționează să obțină finanțare europeană nerambursabilă pentru acest proiect.
”Primăria Sibiu a semnat contractul pentru execuția lucrărilor cu asocierea CON-A Operation SRL Sibiu & Ischia SRL Galați & Submit SRL Iași.
“Obiectivul va pune în valoare o zonă utilizată foarte puțin – Dealul Gușteriței. Sibienii, împreună cu care am denumit acest Complex, vor avea la dispoziție astfel un nou spațiu pentru agrement și mișcare, la 15 minute de centrul orașului. Concret, aici sibienii vor putea să facă sport, să facă plimbări pe jos sau cu bicicleta sau să se relaxeze în zonele generoase care vor fi amenajate pentru cei mari, dar și pentru cei mici. Va fi o zonă pentru toată familia. Subliniez că întregul proiect va fi amenajat cu respectarea și protejarea cadrului natural în care va fi creat.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)
Următoarele 3 luni sunt rezervate realizării proiectului tehnic, iar ulterior, pe parcursul a 12 luni constructorul va amenaja:
O instalație tip sanie de vară
O pârtie de schi și tubing pe suprafață sintetică.
Două tiroliene pentru adulți și 4 minitiroliene pentru copii. Una dintre tiroliene va fi adaptată nevoilor persoanelor cu dizabilități.
Un pavilion multifuncțional, unde se vor amenaja zone de relaxare indoor și o terasă exterioară, fiind echipată și pentru dezvoltarea altor facilități.
O zonă de popas turistic în suprafață de 2.000 mp va fi dotată și cu foișoare de relaxare din lemn, dotate cu bănci și mese
O zonă de spații de joacă, inclusiv un turn de aventură
O terasă panoramică și un loc de odihnă și relaxare în zona Turnului Falkenhayn pe o suprafață de minim 1000 mp
O parcare tip park & ride pe str. Salcâmilor cu 300 de locuri, 5 stații de încărcare a vehiculelor electrice și alte 5 stații de încărcare pentru biciclete sau trotinete electrice.
Un traseu pentru biciclete în lungime de 3000 metri
Un traseu pietonal pentru accesul în zona Turnului Falkenhayn, pe care se vor planta cel puțin 60 de arbori din specii cu coronament bogat pentru umbră.
Întreaga zonă va fi dotată cu coșuri de gunoi, bănci și cișmele cu apă potabilă. Proiectul include și un sistem de supraveghere video, hotspot-uri Wifi, precum și iluminat public ecoeficient și un sistem integrat de ticketing și control acces. De asemenea, se vor instala indicatoare de semnalizare și orientare.
Valoarea contractului de lucrări este de 54,87 de milioane de lei. Pentru această investiție Primăria Sibiu va depune un proiect pentru obținerea finanțării europene nerambursabile prin Programul Regiunea Centru, după ce se finalizează proiectul tehnic” au declarat reprezentanții Primăriei Municipiului Sibiu.