SF-uri pentru construcția sau reabilitarea a patru săli de sport din Brașov

Municipalitatea vrea să construiască încă o sală de sport nouă la școala nr 4, și să reabiliteze sălile de sport de la două colegii.

Municipalitatea a semnat contractele pentru realizarea studiilor de fezabilitate (SF)și a proiectelor tehnice (PT) pentru construcția sau reabilitarea a patru săli de sport la patru instituții de învățământ din Brașov.
La Școala Gimnazială nr 2 va fi construită o sală de sport nouă, destinată gimnasticii. Potrivit viceprimarului Costel Mihai, noua construcție va avea și o sală de fitness, vestiare și dușuri pentru băieți, fete și antrenori, spații de depozitare, cabinet medical și tribune, intenția fiind de a o omologa pentru competiții naționale și internaționale de gimnastică. Clădirea va fi dotată și cu aparatele necesare competițiilor și antrenamentelor. Costul elaborării SF și PT este de 93.000 de lei + TVA.
La Școala Gimnazială nr 4 va fi construită o sală de sport nouă, pentru desfășurarea orelor de educație fizică. Suprafața sălii va fi de aproximativ 200 mp, costul realizării documentației fiind de 31.500 lei +TVA.
Pentru Colegiul Național Economic Andrei Bârseanu se are în vedere reabilitarea sălii de sport existente, costul docuemntației fiind de 20.730 lei + TVA.
La Colegiul Tehnic Mircea Cristea, municipalitatea a inclus în tema de studiu nu numai reabilitarea sălii de sport existente, ci și posibilitatea extinderii actualei construcții. Costul elaborării SF și PT este de 53.500 de lei + TVA. Dacă studiul arată posibilitatea de extindere, municipalitatea va alege această variantă.
„Termenul de finalizare a documentației este de cinci luni în contract, însă proiectantul ne-a asigurat că dacă nu întâmpină probleme, va livra documentația în maximum trei luni. Urmează apoi să supunem aprobării Consiliului Local indicatorii tehnico-economici și să demarăm licitațiile de lucrări, toate cele patru obiective fiind pe lista de investiții din acest an. Eu îmi doresc cu prioritate să demarăm achiziția lucrărilor măcar pentru școlile 2 și 4, și să începem noile construcții în acest an. Școala 2 a fost un proiect mai vechi, întârziat de procedurile de licitație și pe care doresc foarte mult să îl punem în practică. Școala are tradiție în gimnastică, are peste 330 de titluri de campion național și are reprezentanți în lotul olimpic de gimnastică al României și în campionate europene, iar aparatele de gimnastică datează din anii ‘60. Mă bucur că ne vom respecta angajamentul de a construi această sală de sport și sper să începem lucrările și să o finalizăm cât mai repede“, a spus viceprimarul Costel Mihai, într-o conferință de presă. 

 

sursa facebook

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: