Sf. Pantelimon – Hram la Biserica din Timișul de Sus

Vineri, 27 iulie 2018, creștinii ortodocși îl prăznuiesc pe Sfântul Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon, cel supranumit Doctor fără de Arginți. Având acest prilej de bucurie, parohia de la Timișul de Sus, condusă de preotul paroh Constantin Gheorghe Neagovici, va fi în sărbătoare, ajutată și de Asociația Internațională a Femeii Creștine (AIFC) Brașov, care se numără printre ctitorii bisericii de acolo, dar care îl are protector, totodată, pe acest mare sfânt. „Vă așteptăm cu drag de ziua Sfântului Mare Mucenic Pantelimon la biserica de lemn din Timișul de Sus pentru a-l cinsti pe Dumnezeu prin acest mare sfânt al Bisericii noastre ortodoxe. Vă aducem aminte că Sfântul Mare Mucenic Pantelimon este considerat ocrotitorul medicilor și tămăduitor al bolnavilor, el este un model de doctor, slujitor și creștin următor lui Hristos”, afirmă pr. paroh Constantin Gheorghe Neagovici.

Sf. Pantelimon („cel cu totul milostiv”) a trăit în vremea împăratului Maximian, şi după primirea botezului creştin, şi-a împărţit averea săracilor, a eliberat sclavii şi s-a dedicat îngrijirii bolnavilor. Acestora, pentru a-i putea vindeca, le cerea să creadă în Mântuitorul Iisus Hristos şi pentru că nu pretindea de la nimeni să-i plătească pentru binefacerile făcute, a fost numit „doctor fără de arginţi”.

Programul slujbelor de la biserica din Timișul de Sus, prilejuite de acest praznic, este următorul: joi, 26 iulie 2018, de la ora 17 – Vecernia și Acatistul Sf. Pantelimon, iar vineri, 27 iulie 2018, de la ora 8.30 – Utrenia și Sfânta Liturghie, la care sunt invitați să ia parte credincioșii din Brașov și nu numai.

Membrele AIFC vor pregăti, şi în acest an, prinoasele ce vor fi oferite credincioşilor după Sf. Liturghie ce va fi oficiată vineri.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: