Sezonul acesta Corona Brașov mizează pe un lot refăcut, un antrenor nou și pe meciuri cu echipe puternice

Un lot refăcut, un nou staff tehnic și noi planuri de pregătire sunt atuurile pe care echipa de handbal senioare a Clubului Sportiv Municipal (CSM) Corona Brașov mizează pentru rezultate importante în sezonul competițional 2021-2022.

Noul antrenor principal al echipei de senioare este brașoveanul Alin Bondar, întors acasă de la echipa masculina CSM Vaslui, cu care a ocupat locul 10 în Liga „Zimbrilor” în ultimul sezon competițional. În campionatul 2019-2020, acesta a antrenat formația de senioare a Universității Cluj, clasată atunci pe locul 12 în Liga Națională.

Antrenor secund este Răzvan Udristoiu, venit de la CSM București (Divizia A si junioare 1), iar noul preparator fizic este Liviu Dumitru, antrenor preparator fizic la Oltchim Râmnicu Vâlcea. Sosit de la „U” Cluj, Mircea Cucuian este managerul sportiv al secției de handbal.

Obiectivul principal al Coronei este calificarea în Liga „Florilor”, obiectiv ratat de echipa de la poalele Tâmpei în sezonul trecut.

Echipa de handbal senioare Corona Brașov este echipa fanion a Brașovului, iar locul ei este în Liga Florilor. Vom face tot ceea ce este necesar pentru ca brașovenii să se bucure de meciurile echipei lor favorite în prima ligă valorică a României. Obiectivul nostru este promovarea și sunt convins că vom aduce vești bune la finalul acestui sezon”, declara Alin Bondar, antrenorul principal de la CSM Corona.

Printre atuurile pe care mizează noua conducere tehnică se numără un lot puternic, alcătuit din handbaliste cu vechime la Corona Brașov, dar care a fost întărit cu transferuri ale unor jucătoare de bază, care să contribuie la sudarea unei trupe de valoare.

Până în prezent, 3 noi transferuri sunt perfectate de CSM Corona:

  • Diaconu Diana (29 ani) – portar de la CS Rapid București;
  • Voica Bianca (19 ani) – pivot de la CSM București;
  • Dumitrascu Alexandra (19 ani) – extrema stânga de la CSM București.

Voica și Dumitrașcu sunt componente ale lotului național de tineret.

Conducerea Coronei se află în negocieri cu alte două jucătoare de la echipe de top din România.

După terminarea sezonului 2020-2021, Corona Brașov s-a despărțit de Alicia Gogarla (transferata la CSM București), Andreea Bujor (HC Zalău), Sorina Tarca (CS Rapid București), Tatjana Trbovic și Tamara Smbatian.

Înaintea debutului în noua stagiune, staff-ul tehnic al echipei Corona a planificat o serie de meciuri amicale, de pregătire, cu echipe din Liga Florilor și cu adversare puternice din prima divizie.

În această vară, Corona Brașov va disputa 10 meciuri amicale. O parte din ele sunt deja stabilite:

  • Știința București – Corona Brașov, pe 6 august, la București;
  • HC Zalău – Corona Brașov, pe 15-16 august, la Zalău;
  • Minaur Baia Mare – Corona Brașov, pe 17 august, la Baia Mare;
  • Turneu Târgu Jiu, 28 – 29, la care participa echipe din Divizia A.

Corona Brașov va mai avea partide-test cu Măgura Cisnădie, Gloria Bistrița și alte adversare de valoare, ale căror date de disputare vor fi comunicate ulterior.

„Ne dorim meciuri cu echipe puternice, chiar dacă există o diferență de valoare. Nu putem crește decât în compania adversarilor tari și acesta este motivul pentru care ne dorim meciuri cu echipe din primul eșalon valoric și echipe puternice din Divizia A”, afirma antrenorul Coronei, Alin Bondar

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: