Sentință definitivă! Luminița Olteanu a fost declarată incompatibilă. Va trebui să plece de la DGASPC Brașov

Decizie finala in cazul fostului consilier judetean Luminita Olteanu care, in 2014, a fost declarata imcompatibila. Inalta Curte de Casatie si Justitie i-a respins recursul formulat, astfel ca sentinta ramane definita. ”D E C I Z I A nr. 1382. Respinge cererea reclamantei Olteanu Luminiţa Nicoleta de repunere în termenul de declarare a recursului. Anulează recursul declarat de reclamanta Olteanu Luminiţa Nicoleta împotriva sentinţei civile nr. 124 din 16 septembrie 2014 pronunţată de Curtea de Apel Braşov – Secţia de contencios administrativ şi fiscal. Fără cale de atac. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 28 martie 2018”, au detaliat magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Reamintim ca in data de 22.05.2014 prin raportul de evaluare nr. 21659/G/II Agentia Nationala de Integritate a constatat ca functionarul public Luminiţa Nicoleta Olteanu – consilier juridic in cadrul institutiei Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Brasov se află în stare de incompatibilitate,  intrucat, incepand cu  luna iulie 2012 a  exercitat simultan cu funcţia publică şi calitatea de consilier judeţean în cadrul Consiliului Judeţean Braşov. Prin aceasta, doamna  Luminiţa Nicoleta Olteanu a încălcat dispoziţiile art. 94 alin. (2) lit. a) din legea nr. 161/2003, potrivit căreia „funcţionarii publici nu pot deţine alte funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate (…) în cadrul autorităţilor sau instituţiilor publice“. Imediat dupa, Luminita Olteanu a solicitat Curtii de Apel Brasov anularea raportului ANI, doar ca acesta i-a fost respins. A urmat decizia pronuntata de Inalta Curte de Casatie si Justitie care a ramas definiva.

Intrebat de situatie, directorul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, Gheorghe Durnă, a afirmat ca a aflat despre decizia instantei, dar asteapta sa primeasca un act oficial.

Am aflat despre caz. Cand o sa avem ceva oficial, atunci vom elibera angajata din functie”, a spus Gheorghe Durnă, directorul  DGASPC.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: