Senatorul Marius Toanchină: ”De ce avioanele care vor ateriza pe aeroportul Brașov vor fi dirijate tocmai de la Arad?”

Avioanele ce vor ateriza pe aeroportul din Brașov vor fi dirijate, de la 400 de km distanță, din turnul de la Arad! Aceasta este decizia conducerii “Administraţiei Române a Serviciilor de Trafic Aerian – ROMATSA”. Soluția referitoare la furnizarea serviciilor a servicilor de navigație aeriană pentru Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav a fost propusă și validată de conducerea executiva ROMATSA numai unei analize din punct de vedere tehnic economico-financiar și al resurselor umane a aeroporturilor din România.
Totuși ceva nu se leagă și nu este o noutate că președintelui Consiliului Județean nu-i pasă de faptul că traficul unui viitor aeroport extrem de aglomerat va fi dirijat tocmai de la Arad, în loc să dezvoltăm aceste servicii direct la Brașov!
Mă văd nevoit să vă întreb domnule Ministru al Transporturilor și Infrastructurii, Cătălin Drulă, care au fost argumentele pentru care Aeroportul Internațional Brașov Ghimbav nu poate fi dezvoltat astfel încât să se poată opera dirijarea traficului cu oameni angajați, în acest aeroport, din județul nostru – Brașov?”, l-a întrebat senatorul Marius Toanchină pe Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Cătălin Drulă.
https://www.facebook.com/ToanchinaMariusGheorghe/videos/966252007538556

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: