Senatorul Marius Dunca: Se pune cruce pe economia României

PSD Brașov, inițiatorul petiției: Nu închideți piețele, nu falimentați producătorii autohtoni!

Într-un context național nefavorabil întreprinzătorilor, cu un Guvern care ia hotărâri haotice, uitând de proprii cetățeni, este nevoie de măsuri punctuale pentru a evita falimentul României. În mijlocul crizei economice cauzate de pandemie, Marius Dunca, candidatul PSD Brașov la Senat, trage un semnal de alarmă legat de soarta producătorilor români, mai ales acum, când se închid și piețele.

” Observ că Iohannis și Ludovic sunt veseli și fericiți, iar românii triști, supărati și îngrijorați de ziua de mâine. Aceste alegeri se desfășoară în cel mai greu context de la izbucnirea pandemiei de Coronavirus. Avem cele mai multe cazuri înregistrate, cel mai mare număr de decese, școli închise și afaceri amenințate cu falimentul. Îi acuz pe Iohannis și PNL de cinism și de dorința de a acapara toată puterea în Statul Roman (a mai fost cineva înainte de 89!). Ei vor sa controleze tot, dar nu sunt în stare să gestioneze criza sanitara și criza economică.

În momentul de față se pune cruce pe economia României. Fiecare conferință de presă aduce noi restricții pentru cetățenii țării. Românii nu sunt tratați ca niște parteneri ai Executivului, ci sunt ”certați”, le sunt îngrădite libertățile. De 11 luni de zile, asistăm la un adevărat faliment al țării noastre. Din păcate, vorbim și de prăbușirea producătorilor autohtoni. Chiar ieri și astăzi m-am aflat în piețele din Făgăraș și din Tractorul și am discutat cu niște agricultori. O parte din ei au fost nevoiți să își arunce aproape toată marfa fiindcă nu au avut piață de desfacere. Este dramatic! În plină secetă, Orban si PNL-ul au lăsat fermierii fără apă și despăgubiri, sunt precum lăcustele. Pustiesc totul pe unde merg.

Să nu uităm că în timpul guvernării PSD, în perioada 2017-2019, peste 10,8 miliarde de euro, bani europeni, au intrat în conturile fermierilor. A existat programul ”Tomate Românești”, România a redevenit grânarul Europei, subvențiile au fost plătite integral și la timp.

Programul de guvernare PSD conține măsuri punctuale pentru a sprijini producătorii autohtoni din toate domeniile. Trebuie să investim în segmentul ”Fabricat în România”. Este nevoie de programe pentru susținerea produselor românești și de un cadru legislativ bine pus la punct. Dorim să încurajăm agricultura ecologică, crescătorii de animale care livrează la abatoarele românești, dar și alte domenii care generează produse 100% românești. Guvernul trebuie să organizeze întâlniri cu retailerii şi producătorii români pentru ca produsele autohtone să ajungă într-un număr cât mai mare pe rafturile marilor magazine.

Vom ieși în stradă, începând de astăzi, de la ora 16, să strângem semnături să nu se închidă piețele. Invităm cât mai mulți oameni să semneze petiția ” Nu închideți piețele, nu falimentați producătorii autohtoni! ”

Haideți să cumpărăm în primul rând produse fabricate în România! Este singura cale să rezistăm, să ne ținem economia în viață. ” este îndemnul lui Marius Dunca, candidat PSD Brașov la Senat.

Articol comandat de Partidul Social Democrat- Organizația Județeană Brașov
CMF: 11200020

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: