Senatorul de Brașov, Daniel Zamfir, amenințat cu excluderea din PNL. Care e de fapt miza?

Razboi in Partidul National Liberal(PNL) pe tema plafonarii dobanzilor la creditele bancare. In rolul principal se afla Daniel Zamfir,  senator de Brasov. Ieri, liderul PNL, Ludovic Orban, l-a avertizat pe senator, care a semnat o initiativa legislativa legata de dobanzile la creditele bancare, ca, daca va mai avea propuneri legislative care nu sunt sustinute de partid ci de ”consilierul premierului Tudose”, va fi exclus din partid. De partea cealalta, senatorul de Brasov a reactionat pe facebook.

”DE CE S-O FI INFLAMAT ATATA LUME CA SE PLAFONEAZA DOBANZILE IFN-urilor SI BANCILOR?
Nu e nicio noutate, că atare nu e vreo inventie de-a mea sau a prof Piperea.
Sunt, însă, neplăcut surprins de declarațiile secretarului general și a președintelui PNL, din următoarele considerente:
1.Cu Ludovic Orban am avut discuția pe toate cele trei proiecte de lege încă de acum 5 luni de zile-le are și pe email încă de pe 5 iulie-si singura rezervă a avut-o, a fost in legătura cu leasing-ul. Proiectul a fost semnat de mai multi senatori și deputați cu greutate in partid,ca atare, aprecierea tânărului secretar general e cel puțin necolegiala.
2.Prof. Piperea și cu mine lucram la aceste proiecte de legi cu mult înainte să fie numit consilier onorific al lui Tudose, funcție din care și-a demisia în urmă cu o luna de zile. Le-as aminti colegilor mei că prof Piperea este aceeași persoană căreia i s-a propus sa preia organizația PNL Bucuresti în vara anului trecut. Va asigur că a rămas același și că proiectele pe care le facem împreună nu au legătură cu vreo doctrina politica. Au legătură cu ceva ce este peste orice doctrina politica! Dreptatea!
3. Ideea plafonării dobânzilor-dobanda de referință a BNR plus 50%- o regăsim în OG 9/2000 la art. 5 inițiată de fostul premier ministru Isărescu și în OG13/2011.
În luna august a acestui an, BNR, prin vocea dlui Vasilescu transmitea faptul că în situații deosebite, și alte țări din Europa precum Germania, Franța, Marea Britanie, Slovenia, Slovacia s-au luat aceste decizii, prerogativa fiind a Parlamentului.Ei bine, inspirați fiind de Ordonanta dlui Isărescu din anul 2000 întărită de poziția consilierului sau, am completat acum OG13/2011.
4. În ceea ce privește devierea de la linia partidului, eu nu știu vreo decizie a PNL care să susțină necondiționat practicile IFN-urilor și bancilor. Eu cred că altul este motivul avertismentului de excludere pe care l-am primit astazi”, a postat pe facebook senatorul Daniel Zamfir. 

Care este de fapt adevaratul motiv pentru disputa dintre Zamfir si PNL? 

Ramane de vazut cum se va incheia aceasta disputa. Era de asteptat o ruptura intre Daniel Zamfir si PNL fiind cunoscut faptul ca sotia acestuia lucreaza pentru Antena3, post apropiat de PSD. De altfel, acesta este si motivul pentru care in ultima perioada Zamfir a tot fost invitat in emisiunile de la Antena 3. Dupa acest scandal, este de asteptat ca Ludovic Orban sa nu mai aiba aparitii la Antena 3, la fel ca si pana in prezent.

Precizam ca Daniel Zamfir a ajuns in Senatul Romaniei fiind ”cocotat” pe pozitia I, desi nu a iesit cu nimic in evidenta in judetul Brasov  in mandatul trecut. De altfel, acesta nici nu prea a dat prin judet. Insa, suprinzator, el a fost sustinut pentru un nou mandat, in defavoarea altor membri cunoscuti, cu potential care aveau un CV puternic in spate. Multi dintre liberalii PNL sustin ca liderii locali nu au avut niciun cuvant de spus in stabilirea listei cu candidati PNL, drept dovada fiind ruptura din partid. Consiliul Local a fost de partea lui George Scripcaru, iar Consiliul Judetean de partea lui Adrian Vestea. Practic, cei doi si-au impartit influenta in partid, chiar daca actualul primar oficial nu are nicio calitate la PNL Brasov.

 

 

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: