Șeful ISU Brașov: ”Nu s-a discutat încă posibilitatea ca pompieri din Brașov să plece în Australia”

La nivelul Uniunii Europene a fost activat Mecanismul de Protecție Civilă (EUCPM), ca urmare a incendiilor generalizate din Australia.

Centrul de Coordonare a Răspunsului în Situații de Urgență al Uniunii Europene (ERCC) a lansat în această  seară un apel către Statele Membre pentru a comunica în cel mai scurt timp posibil resursele pe care le pot pune la dispoziție pentru a fi dislocate în vederea intervenției în Australia.

Ca urmare a activării Mecanismului European de Protecție Civilă, la nivelul Uniunii Europene va fi constituită o rezervă de forțe de intervenție și salvare în caz de dezastre, pusă la dispoziție de țările ce dețin capacități în domeniu, pe care oficialii australieni o pot accesa în totalitate sau parțial, în funcție de necesități și de evoluția situației din acest stat.

Deși a circulat informația că vor pleca în Australia și pompieri de la ISU Brașov, conducerea instituției a precizat că nu s-a pus în discuție acest aspect până în prezent. ”Da, la nivelul MAI s-a discutat despre posibilitatea ca pompieri români să meargă în Australia. Însă, noi nu am primit nimic oficial de la minister. În prezent nu pleacă nimeni nicăieri. Dacă va fi ceva concret, vom spune. Am văzut și noi că a apărut în presă aceste informații, dar nu se confirmă”, a declarat Lucian Marciu, șeful ISU Brașov.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: