Șefii județului și cei de la Drumuri și Poduri Brașov habar nu au cât costă deszapezirea unui kilometru de drum

Intr-o conferinta de presa, Adriana Nicula, sefa Directiei Regionale de Drumuri si Poduri(DRDP) Brasov si Adrian Gabor, vicepresedinte al Consiliului Judetean au prezentat situatia drumurilor de pe raza judetului Brasov. Mai exact, au vrut sa arate cat de pregatiti sunt pentru venirea iernii. In ordine, cei doi reprezentanti au dat citire de pe foite, numele firmelor care se vor ocupa de deszapezirea din judetul Brasov, dar si cifre privind stocurile de materiale antiderapante. De asemenea, sefa de la Drumuri si Poduri a vorbit si despre montarea panourilor parazapezi. Interesant este ca atunci cand au fost intrebati despre cat costa de deszapezit un kilometru de drum, cei doi nu au stiut sa raspunda, desi puteau sa ia in calcul foarte simplu cat a costat deszapezirea in iarna 2016-2017.(ca reper, nu a solicitat nimeni o cifra exacta).

 

Directia Regionala de Drumuri si Poduri (DRDP) Brasov

Astfel, Directia Regionala de Drumuri si Poduri (DRDP) Brasov a incheiat un acord cadru cu societatea Consal SRL, contractul subsecvent nr. 147/05-10-2017 cu valabilitate 31-12-2017, in valoare totala de 4.377.988,83 lei cu TVA.

In decursul lunii decembrie se va incheia un nou contract pentru perioada 01-01-2018 pana la 31-03-2018.  Sectia de Drumuri Nationale Brasov asigura serviciile de deszapezire pe raza judetului Brasov prin cele 9 baze de deszapezire, respectiv prin cele 2 puncte de sprijin.

Din totalul celor 67 de auto-utilaje prevazute in contractul subsecvent aferent judetului Brasov, sunt intrate la data prezentei in bazele de deszapezire/punctele de sprijin, 47 auto-utilaje, reprezentand 70% din totalul de auto-utilaje prevazute in contract, diferenta de auto-utilaje urmand sa intre in bazele de deszapezire in functie de necesitati.

In prezent, exista un stoc de sare de 6.538,36 tone, un stoc de CaCI2 de 26,80 tone si un stoc de nisip de 23,00 tone.

De asemenea, pana in prezent, s-au montat 1070 ml de panouri parazapezi din totalul de 3.244 ml.  Montarea acestora va fi finalizata in functie de eliberarea terenurilor agricole, dar nu mai tarziu de 1 decembrie 2017.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: