Sefii de la Înmatriculări și Pașapoarte au oferit explicații la inițiativa prefectului Marian Rasaliu (VIDEO)

Marti, prefectul judetului Brasov, Marian Rasaliu, a organizat o conferinta de presa unde i-a invitat sa participe si pe reprezentanţii Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor si ai Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor. 

I-am adus alaturi de mine pe colegii mei de la Pasapoarte si Permise si Inmatriculari .Am rugamintea sa le adresati intrebari legate de activitatea din institutii, iar pe dumnealor o sa-i rog sa explice ce fac acolo pentru populatie si cum au regandit toata aceasta activitate vizavi de relatia cu publicul la care tin foarte mult. Acolo sunt niste chestiuni speciale, mai ales la Inmatriculari ,care au functionat intr-un anumit fel pana in urma cu doua saptamani. Este clar ca s-au creat niste nemultumiri, insa acestea au venit din partea unora care nu mai beneficiaza de unele privilegii pe care le aveau inainte. In momentul de fata, toti cetatenii sunt egali in fata functionarului de la ghiseu”, a inceput conferinta prefectul judetului Brasov, Marian Rasaliu.

Un angajat discuta zilnic cu aproximativ 350 de persoane

Potrivit reprezentantilor Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, un angajat discuta zilnic cu aproximativ 350 de persoane. Astfel, cei 17 angajati care sunt la serviciu in prezent asigura efectuarea a 1100-1200 lucrari pe zi.

In primul rand, fac un apel catre toti cetatenii sa nu mai vina la sediul Serviciului nostru incepand cu acele ore foarte tarzii din noapte sau foarte devreme de dimineata. Bonul de ordine se asigura in limita capacitatii de prelucrare a Serviciului pentru  ziua respectiva, dar vreau sa precizez ca in fiecare zi am suplimentat aceasta capacitate pana la limita maxima. Daca am avut pentru compartimentul Inmatriculari alocate 100 de bonuri pe zi, s-au facut peste 250 de inmatriculari. In cadrul Serviciului Permise si Certificate de Inmatriculare am facut o medie a bonurilor de ordine eliberate in ultimele doua saptamani si am ajuns la o medie zilnica intre 350 si 370 de bonuri eliberate. Cu precizarea ca pentru celeltalte operatiuni pentru care nu eliberam bonuri de ordine la acest serviciu se prelucreaza zilnic cereri, examinari intre 1100 si 1200 pe zi. Ceea ce inseamna ca eu stau de vorba cu aproximativ 350 de persoane pe zi carora le eliberez bon de ordine si le explic la ce ghisee trebuie sa mearga, etc. Avem efectiv 21 de persoane din care am avut in concediu de odihna 3 si unul in concediu medical. Cu 17 persoane reusim sa acoperim aceste 1100-1200 de lucrari pe zi”, a spus comisarul sef, Ani Oriana Albert, seful Serviciului.

Aceeasi situatie este si la Serviciul Pasapoarte.

“Prelucram circa 210 solicitari pe zi la ghisee, dar primim si prin ambasade si misiuni diplomatice ale Romaniei din strainatate. Volumul de munca este foarte mare, in conditiile in care am ramas cu personal sub jumatate din cat aveam acum cativa ani si avem si oameni in concediu medical. Eram 27 de angajati, iar acum mai suntem 13. Avem 4 posturi vacante, pe care nu am reusit însa sa le ocupam si suntem nevoiti sa facem fata unui numar mai mare de cereri. Multi vor sa plece, pentru ca este prea mare volumul de munca“, a spus George Apetroaie, sef Serviciu Pasapoarte.

Birou Integrat la Fagaras

Prefectul judetului Brasov a precizat ca in urma cu cateva zile a mers la Ministerul Afacerilor Interne unde a discutat problema deschiderii unui Serviciu Integrat de Pasapoarte, Permise si Inmatriculari in orasul Fagaras.

In conferinta de presa de data trecuta am vehiculat ideea de a infiinta la Fagaras un Serviciu Integrat de Pasapoarte, Permise, etc. Zilele trecute am fost la Bucuresti si am predat personal raportul celor doi colegi doamnei Ministru de Interne, foarte deschisa.  A fost apreciata aceasta varianta. Daca vom reusi acest lucru vom degreva aproximativ 35-40% din sarcina Serviciului de la Brasov”, a incheiat prefectul judetului, Marian Rasaliu.

 

 

 

 


Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: