Șefii Consiliului Județean Brașov susțin că la sfârșitul anului viitor aeroportul va fi realizat în proporție de 90%. Domnule Veștea, parcă spuneați că îl finalizați în 2020

Gata, aeroportul Brașov este cel mai căutat din lume. Toți nababii și milionarii lumii se înghesuie la Brașov să vadă minunea de aici, câmpul de la Ghimbav unde se va realiza marele proiect invidiat de tot mapamondul 🙂 Cel puțin așa reiese din comunicatul Consiliului Județean Brașov după discuții cu reprezentanții de la Lufthansa, care au făcut doar o vizită în municipiu. Dar cum subiectul aeroport este folosit electoral de ani buni, imediat s-a ieșit cu un comunicat în care este prezentată marea ”lovitură” dată de CJ, o simplă vizită.

”Construirea Aeroportului Internațional Brașov – Ghimbav (AIBG) atrage atenția marilor companii aeriene ale lumii.
O delegație din cadrul Grupului Lufthansa avându-i în componență pe Peter Pullem, directorul pentru Europa Centrală, de Est și de Sud-Est, și Zlatko Zlatic, directorul general pe România și Republica Moldova, însoțită de consilierul local Cristian Macedonschi, a fost primită astăzi, la Consiliul Județean Brașov, de către președintele Adrian-Ioan Veștea.
La întrunire a fost prezent și Alexandru Anghel, coordonatorul proiectului AIBG.
Șeful administrației județene le-a prezentat oaspeților etapele parcurse până în momentul de față în realizarea proiectului, precum și demersurile care sunt în pregătire, atât în ceea ce privește finalizarea construcțiilor care țin de infrastructura aeroportuară, cât și în privința certificării și operării Aeroportului Internațional Brașov.
Președintele CJ Brașov i-a asigurat că în cazul în care nu vor apărea situații neprevăzute în ceea ce privește derularea procedurilor de achiziție, la finele anului 2020 infrastructura Aeroportului Internațional Brașov va fi realizată în proporție de 90%.
Oficialii Lufthansa au fost interesați nu numai de stadiul proiectului AIBG, ci și de potențialul economic și turistic al județului Brașov, precum și de domeniile educaționale dezvoltate în mediul universitar brașovean.
Discuțiile au vizat posibilitatea deschiderii unor rute aeriene către HUB-uri din întreaga lume, precum și a unor zboruri directe către destinații importante din Europa. Având în vedere legătura istorică a Brașovului cu Germania prin prisma comunității săsești din județ, s-a discutat despre inaugurarea unor rute către mai multe orașe germane.
„Vizita oficialilor de la Lufthansa și interesul companiei pentru proiectul AIBG ne onorează. Oaspeții au fost încântați că suntem deschiși să implementăm noile tehnologii în construcția Aeroportului, având în vedere că luăm în calcul posibilitatea realizării unui turn de control virtual în locul unuia clasic. În Germania, turnul virtual este o tehnologie deja utilizată, urmând să fie implementată pe scară largă, iar faptul că ne-am documentat pe această temă inclusiv la Leipzig, unde operează un asemenea turn, i-a impresionat. Sperăm ca Lufthansa să se numere printre operatorii Aeroportului Internațional Brașov”, a menționat președintele CJ Brașov Adrian-Ioan Veștea.
Lufthansa este compania aeriană numărul unu la nivel european. Din Grupul Lufthansa fac parte Austrian Airlines, Swiss Airlines, Brussels Airlines și Eurowings”, susțin cei din Consiliul Județean Brașov.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: