Ședință extraordinară a Comisiei de Dialog Social. În trei ani salariul minim să ajungă la valoarea coșului minim de consum

La solicitarea CNS Cartel Alfa, Filiala Brașov, prefectul județului, Mihai Cătălin Văsii, a convocat o ședință extraordinară a Comisiei de Dialog Social.
În cadrul ședinței, reprezentanții CNS Cartel Alfa, Filiala Brașov, Fănică Gabor și Lucian Cupu, au prezentat revendicările acestei confederații sindicale, vizând:
– creșterea salariului minim și adoptarea unui calendar clar de majorări pentru ca într-un interval de trei ani salariul minim să ajungă la valoarea coșului minim de consum pentru un trai decent;
– Deblocarea negocierilor colective, prin modificarea Legii dialogului social, pentru a face posibilă negocierea la toate nivelurile și reașezarea salariilor în mod corect, în funcție de calificări, pregătire și experiență;
– Stoparea creșterii prețurilor la energie;
– Aplicarea integrală a Legii 153/2017, privind salarizarea în sectorul public
– Pensii echitabile.
De asemenea, reprezentanții CNS Cartel Alfa, Filiala Brașov au adus la cunoștință situația dificilă din punct de vedere salarial a angajaților din industria de apărare, amintind că 5 din cele 15 filiale ale Companiei Naționale ROMARM SA se află în județul Brașov.
În intervenția sa, directorul executiv adjunct al Casei Județene de Pensii Brașov, Ioan Pamparău, a prezentat măsurile luate de Guvern pentru a micșora decalajele din sistemul de pensii, la Casa Județeană de Pensii Brașov fiind angajate temporar 31 de persoane care se vor ocupa de evaluarea dosarelor de pensii.
Prefectul județului Brașov a declarat că toate revendicările CNS Cartel Alfa, Filiala Brașov vor fi transmise Guvernului.
SURSA: Instituția Prefectului Județul Brașov 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: