Secretar de stat în MAI: ”Sunt mulțumit de activitatea prefectului Marian Rasaliu” (VIDEO)

BILANT LA PREFECTURA BRASOV. Prefectul județului Brașov, Marian Rasaliu, a prezentat în cadrul sedintei Colegiului Prefectural  Raportul de activitate al instituiției pentru anul 2017”. La sedinta a participat și Comisarul-șef de poliție Mihai-Dan Chirică, Secretar de stat pentru relația cu instituțiile prefectului.

 În vederea susținerii realizării principalelor obiective declarate ale județului Brașov, respectiv necesitatea construirii unui spital regional de urgență și finalizarea lucrărilor la aeroportul internațional Brașov – Ghimbav, au fost organizate la inițiativa prefectului întâlniri cu reprezentanții administrației publice județene și locale, reprezentanții partidelor politice, cu parlamentarii de Brașov, dar și cu reprezentanții societății civile. La inițiativa reprezentantului Guvernului în teritoriu a avut loc o ședință la Instituția Prefectului Brașov, în vederea obținerii unui consens politic din partea tuturor parlamentarilor de Brașov pentru susținerea realizării unui Spital Clinic de Urgență. Primul pas l-a reprezentat întocmirea unui proiect de lege asumat de toți parlamentarii de Brașov pentru trecerea unui teren în suprafață de 11,45 HA necesar realizării construirii spitalului, din proprietatea Institutului de Cercetare-Dezvoltare pentru Cartof și Sfeclă de Zahăr în proprietatea municipiului Brașov. La sfârșitul anului 2017, proiectul de lege a fost votat, legea fiind promulgată la data de 16 ianuarie 2018. Tot la finele anului trecut Guvernul a adoptat un memorandum, prin care se angajează să construiască un spital regional la Brașov. Astfel, poate fi concluzionat faptul că la mai puțin de un an de la inițiativa prefectului județului Brașov avem în prezent o lege votată și promulgată de Președintele României, prin care se asigură necesarul de teren al noului spital.

Pentru realizarea Aeroportului Internațional Brașov – Ghimbav, tot la inițiativa reprezentantului Guvernului în teritoriu, a avut loc în octombrie 2017 o ședință, la care au fost invitați reprezentanții autorităților locale și parlamentarii de Brașov, pentru a se stabili care sunt pașii de urmat din punct de vedere tehnic pentru includerea aeroportului în Master Planul General de Transport. În acest sens, a fost întocmit un memoriu ce urmează a fi semnat și înaintat Ministrului Transporturilor.

Urmare a parteneriatului între Instituția Prefectului județul Brașov și Camera de Comerț și Industrie Brașov în iulie 2017 a fost constituit Biroul Unic pentru Autorizări. Astfel, s-a oferit posibilitatea actualilor și viitorilor antreprenori să primească consultanță referitoare la desfășurarea activităților specifice de autorizare dintr-un singur loc, evitând deplasarea la sediul fiecărei instituții în parte.

Astăzi suntem la un moment de bilanț al anului 2017 la Instituția Prefectului și, în primul rând, aș vrea să le mulțumesc tuturor colegilor din aparatul propriu al Instituției Prefectului, tuturor celor care au făcut posibil ca în acest an activitatea să se desfășoare în condiții foarte bune. Vreau să-i amintesc aici și pe reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență, pe cei de la Inspecoratul de Poliție Județean,de la Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor, de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, pe absolut toți colegii, care și-au adus aportul la bunul mers al lucrurilor în anul 2017, în Instituția Prefectului. Cu toții am dus o muncă foarte dificilă în anul care a trecut, dar eu sper cu rezultate foarte bune”, a declarat prefectul județului Brașov, Marian Rasaliu.

 

De partea cealaltă, reprezentantul Ministerului Afacerilor Interne(MAI) s-a arătat mulţumit de activitatea prefectului Marian Rasaliu. „Cu domnul prefect Rasaliu am o colaborare foarte bună. Este un om echilibrat, un om de acţiune, chiar vă pot dovedi ca în urmă cu câteva săptămâni când am avut acel episod de iarnă, am ţinut legătura cu dânsul în permanenţă şi consider că este un om care şi-a făcut datoria”, a spus comisarul-șef de poliție Mihai-Dan Chirică, Secretar de stat pentru relația cu instituțiile prefectului.Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: