Sebastian Rusu: „Reînființarea FC Brașov, echipa Brașovului, trebuie să fie un subiect care să ne unească, nu să ne dezbine, în funcție de interesele unora sau ale altora”

Printr-un comunicat de presă, viceprimarul Sebastian Rusu a explicat pe larg de ce consilierii locali PNL au votat împotriva desființării echipei de fotbal Corona Brașov.

Vrem să le explicăm tuturor brașovenilor de ce votul consilierilor locali PNL a fost împotriva desființării echipei de fotbal seniori a clubului Corona Brașov și a retragerii din campionat acum, când competiția se află în plină desfășurare, și de ce aceasta este o decizie bună!

Brașovenii trebuie să știe că am luat această decizie după ce ne-am consultat cu oameni implicați în fenomen, precum și cu foști fotbaliști importanți, care reprezintă ceva pentru Brașov și sunt respectați în fotbalul românesc.

Dintre aceștia îi amintim pe Mariuș Lăcătuș, Marian Ivan, Eugen Moldovan, Marin Barbu, Vasile Bența etc. Cu toții au considerat, fără echivoc, că echipa de fotbal Corona Brașov trebuie lăsată să încheie campionatul, în prezent aflându-se pe locul 1 în Liga a 3-a și având cele mai mari șanse la promovarea în Liga a 2-a. Rezultatul înregistrat pe teren, la puțin timp după hotărârea noastră, a venit ca o confirmare în plus la ce s-a decis.

Pasul următor ar fi înființarea unei noi entități juridice (o asociație sportivă fără scop patrimonial), care să se asocieze cu Consiliul Local și care să poarte numele FC Brașov. Noua entitate ar urma să preia marca „FC BRAȘOV” (denumire, siglă, culori), aflată în patrimoniul Primăriei Brașov.

În ședința de Consiliu Local de vineri, 12 martie, edilul Brașovului a vehiculat suma de 3 milioane lei ca fiind necesară pentru finalizarea actualului campionat.

De fapt, această sumă este una mult mai mică: Corona Brașov poate să câștige Liga a 3-a cu doar 527.000 lei net.

Este clar pentru toată lumea că drumul cel mai scurt către performanță al viitoarei FC Brașov este susținerea până în vară a echipei de seniori Corona Brașov – proiect aflat în derulare.

La noul proiect al reînființării echipei FC Brașov, ce ar urma să se realizeze după modelul „socios” (modelul implicării participative a suporterilor), sunt așteptați să se alăture foștii jucători, suporterii echipei SR Brașov și toți iubitorii fotbalului din județul Brașov sau de oriunde s-ar afla.

FC Brașov este echipa de suflet a microbiștilor brașoveni, iar ea trebuie să ajungă cât mai repede acolo unde îi este locul, în primul eșalon fotbalistic al României!

Consilierii PNL Brașov susțin noul FC Brașov, un proiect ce trebuie să se construiască în jurul pasiunii suporterilor, a dragostei pentru fotbal și a dorinței de a face performanță.

Reînființarea FC Brașov trebuie să fie un subiect care să ne unească, nu să ne dezbine, în funcție de interesele unora sau ale altora.

La mare masă rotundă a iubitorilor de sport au loc toți cei care doresc să pună umărul la reconstrucția fotbalistică la Brașov, nu doar cei ce doresc să obțină un interes vremelnic.

Pentru că obiectivul nostru final este unul singur: să ne bucuram împreună și să scandăm din nou „ Forzza Steagu’!” la un meci al Brașovului în prima ligă”,  se arată în comunicatul de presă.

Semnează din partea grupului de consilieri PNL Brașov,

Viceprimar Sebastian Rusu și

Consilier local Sebastian Bădulescu

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: