Seara Filmului Scurt la Brașov

Centrul Cultural Reduta își propune să dezvolte creativitatea publicului tânăr prin prezentarea unor scurtmetraje realizate de către Asociația ORICUM, inițiatoarea proiectului ShortsUP în țară. Cele 7 filme scurte alese de curatorul ShortsUP tratează teme curente, inovatoare, aceastea fiind despre comunitate, empatie și curaj.

,,Publicul cinefil este invitat în data de 30 septembrie 2020, de la ora 19.00, în curtea Curtea Johannes Honterus, Brașov (curtea Bisericii Negre), pentru a viziona  atât scurtmetraje de arhivă ale unor cunoscuți regizori, cât și producții premiate recent în cele mai importante competiții cinematografice ale lumii. Sperăm ca vremea să țină cu noi de data aceasta și să ne bucurăm de filme scurte și bune sub cerul liber’’, comunică Adrian Vălușescu, manager interimar al Centrului Cultural Reduta.

ShortsUP e unul dintre cele mai îndrăznețe proiecte cinematografice independente din România. Pornit în 2008, ShortsUP a devenit numitorul comun al filmelor scurte și bune din toată lumea. Ficţiune, filme-experiment, documentare care au schimbat mentalităţi, animaţii şi o atmosferă urbană, contemporană, eclectică – pe scurt, atmosfera ShortsUP.

Filmele sunt următoarele:

1. Atenție la minte (Floor Adams, Olanda / Belgia) 30’
#animație
2. Matematică alternativă (r. David Maddox, SUA) 9′
#comedie #liveaction
3. Ping-Pong (r. Jon Bunning, SUA) 15’
#documentar
4. Einstein – Rosen (r. Olga Osorio, Spania) 9′
#comedie
5. Natură: toate drepturile rezervate (regia Sebastian Mulder, Olanda) 22’
#documentar
6. Să ai inimă (Will Anderson, Marea Britanie) 12′
#animație
7. Turnul de 10 metri (r. Axel Danielson, Maximilien van Aertryck, Suedia) 16’
#documentar

ShortsUP este un proiect generat de ORICUM în parteneriat cu Feeder.ro care îşi propune să reinventeze felul în care publicul interacţionează cu filmele de scurtmetraj printr-o platformă de expunere unică.
Durata acestui eveniment este de 2 ore (cu pauză)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: