Se vrea deschiderea școlilor cu orice preț…Ministerul Sănătății elimină triajul epidemiologic

Termometrizarea se va face în continuare la intrarea în magazine, piețe…dar nu și în unitățile de învățământ. Școala începe fără triaj epidemiologic…deoarece ar provoca înghesuială. Triajul zilnic ar trebui făcut acasă…de părinți.  De parcă dascălii nu au experiența miilor de cazuri în care copiii au venit la școală sau grădiniță cu febră sau foarte răciți, aduși chiar de părinții inconștienți. Ministerul Sănătății a decis să renunțe la procedura prin care copiilor li s-ar lua temperatura și ar fi întrebați cum se simt, înainte de începerea orelor.

“Un triaj zilnic va trebui să fie făcut acasă. Părinții să evalueze starea de sănătate, să termometrizeze copilul. Când are febră, copilul nu trebuie adus la școală. E o măsură obligatorie. Una din măsurile esențiale e de a separa pe cât posibil grupurile. Interacțiunea între clase să fie cât mai mică, astfel încât atunci când apare un caz, el să fie izolat la nivelul acelei clase” a declarat Dragoș Garofil, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Se vrea deschiderea școlilor cu orice preț și în orice condiții… De săptămâni bune se înregistrează peste 1000 de infectări zi de zi în țara noastră, iar secțiile ATI sunt pline.  Este sau nu pandemie?  Se vor face suficiente teste în fiecare localitate pentru a avea o imagine care să reflecte realitatea? Distanța de siguranță, atât de populară în spoturile TV, cum va fi oare respectată într-o clasă cu 30 de elevi? Ce se va întâmpla oare cu normele de igienă? Cum vor putea fi oare puse în practică de elevii de școală primară? Să nu mai vorbim de puținele grupuri sanitare, câteodată în stare deplorabilă, la care merg zeci de elevi. Când unitățile școlare dispun de spații limitate, iar elevii învață, în cele mai multe cazuri în două schimburi, cum va fi posibilă dezinfectarea ca la carte a claselor? Să nu mai spunem că există și puține femei de servici.  Ce se întâmplă la liceele unde învață elevi din mai multe localități? Ce se va întâmpla cu cadrele didactice care se pot îmbolnăvi? 

Dacă se va merge și pe învățământ online, nu ar trebui oare ca autoritățile să se asigure că toți dascălii au reușit să se familiarizeze cu tehnologia și știu să folosească platformele online?  Au fost și cazuri pe perioada stării de urgență și de alertă când părinții s-au plâns că au ajuns să facă ei lecții cu copiii, în timp ce profesorii nu intrau deloc pe platformă sau, dacă intrau, postau doar o fișă de rezolvat pentru elevi și cam atât…Una este să postezi teme pe platforme și alta este să derulezi un proces de învățare online.  Au într-adevăr toți copiii acces la tablete, calculatoare și internet?  Nu ar trebui oare modificată și programa, care este foarte stufoasă?

Se dorește deschiderea școlilor cu orice preț, chiar dacă în joc e sănătatea elevilor, a dascălilor, care, la rândul lor, au familii.

 

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: