Se vorbește de transport metropolitan, de transport turistic, dar autoritățile locale nu sunt în stare să asigure un transport decent spre Poiana Brașov

Brașovenii și turiștii au călătorit înghesuiți ca sardelele.

Brașovul a achiziționat în ultimul an autobuze noi, unele electrice, dar și troleibuze. Mai exact, municipiul are o flotă destul de bună pentru a acoperi cu brio toate traseele. Până aici, toate bune și frumoase. Numai că, în plin sezon de iarnă, se vede neputința autorităților locale de a oferi brașovenilor și turiștilor mijloace de transport spre Poiana Brașov. S-a văzut în ultimele zile cum puținele autobuze care circulau spre Poiană erau ticsite de călători. De asemenea, traficul rutier a fost infernal spre stațiune. Cu alte cuvinte, indiferent pentru ce ar fi optat turiștii sau brașovenii ca mijloc de deplasare, tot de aglomerație s-ar fi lovit.

Se vorbește de câțiva ani despre dublarea numărului de autobuze spre Poiana Brașov în plin sezon, tocmai ca și turiștii să urce în stațiune cu mijloacele de transport în comun, astfel, s-ar scăpa și de aglomerația infernală. Dar, când nu ai viziune, nu ești pregătit, nu ai un plan pe termen scurt și mediu, este mai greu să reușești să oferi călătorilor un transport decent. Însă, în tot acest timp, autoritățile locale și județene le vorbesc brașovenilor de transport metropolitan sau turistic. Ei nu sunt în stare să suplimenteze numărul de autobuze în câteva săptămâni cât este sezon, dar fac planuri pentru transportul extern….

Bineînțeles, așa cum Scripcaru era luat prin surprindere, la fel și actualul primar este depășit de situație. Acesta din urmă vorbește mult despre orice, organizează dezbateri, dar cam totul rămâne la faza de discuții. Să înțelegem că primarul Allen Coliban nu știa că vine iarna, că vin sărbătorile și în Poiana Brașov va fi aglomerat?

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: