Se vor redeschide școlile în septembrie? Ce spune vicepremierul

Cum va debuta anul școlar 2020-2021?  Se vor redeschide școlile în siguranță?

”Școlile se vor putea redeschide în siguranță din luna septembrie, doar dacă vom avea un parteneriat puternic cu autoritățile locale.

Azi am întărit acest parteneriat!
Am găzduit astăzi cea de-a treia întâlnire de lucru a Grupului interministerial pentru redeschiderea școlilor, alături de premierul Ludovic Orban, ministrul educației, Monica Anisie, consilierul prezidențial, Ligia Deca, ministrul muncii, Violeta Alexandru și ceilalți colegi din ministerele și instituțiile implicate. Am discutat astăzi cu reprezentanții asociațiilor primarilor de municipii, orașe și comune, pentru a stabili liniile principale de acțiune comună, astfel încât elevii să revină în siguranță la școală.

Toți primarii sunt preocupați de modul în care se vor redeschide școlile în luna septembrie. Ei cunosc cel mai bine situația la nivel local, problemele cu care se confruntă, dar și resursele pe care le pot mobiliza. De la Guvern, îi vom sprijini să ia cele mai bune decizii, îi vom ajuta să identifice surse de finanțare și le vom oferi un cadru legal unitar și predictibil.

Sănătatea elevilor și profesorilor, asigurarea accesului și participării la educație pentru toți copiii, crearea tuturor condițiilor pentru ca părinții să meargă la muncă reprezintă obiectivele noastre în tot acest demers. Vom căuta soluții ca în fiecare școală să existe un cadru medical, materiale de dezinfecție și consilieri școlari. De asemenea, vom continua eforturile de a avea asistenți sociali în comunitățile vulnerabile. Împreună cu autoritățile publice locale vom găsi soluții pentru a permite desfășurarea cursurilor în spații conforme cu normele sanitare care se vor impune.

Mai avem la dispoziție lunile iulie și august. Ne vom concentra pe problemele esențiale de care depinde deschiderea în condiții de siguranță maximă a școlilor. De cât de bine ne vom pregăti pentru luna septembrie, depinde viitorul a milioane de copiii, al României ca țară.

Le mulțumesc primarilor pentru sprijin și îi îndemn să muncim în aceste două luni umăr la umăr, fără a politiza acest subiect atât de important pentru transformarea școlii românești.” a declarat Raluca Turcan, vicepremierul României.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: