Se prăbușește piața imobiliară? Vânzările de locuințe, în cădere liberă

Epidemia de coronavirus a dat peste cap planurile dezvoltatorilor imobiliari. Astfel, în ultimele zile, piața a căzut puternic, oamenii nu mai fac achiziții, mulți preferă să țină banii la saltea pentru vremuri grele având în vedere situația economică din România. Cei interesați de achiziția unei locuințe vor aștepta mai mult ca sigur scăderea prețurile care se anunță din cauza crizei care va urma.

Cum prețurile au fost umflate foarte mult în ultimii 2 ani, fiind mai mult crescute artificial, probabil scăderea va fi destul de consistentă, iar prețurile vor reveni la normal. Nu este exclus ca peste câteva luni apartamente cu 2 camere care se vând acum cu peste 70.000 de mii de euro să poată fi achiziționate și cu 50.000 de mii.

Pentru dezvoltatori este o adevărată dramă, pentru că mulți au început proiecte, au luat credite. Însă, în același timp, mulți s-au imbogățit pe spatele acestor prețuri umflate artificial. Drept dovadă că unii au tot continuat proiecte. Dacă nu ar fi fost avantajos, nimeni nu s-ar fi băgat în acest business.

Prabușirea prețurilor este de așteptat mai ales că la Brașov, de exemplu, prețurile la locuințele cu 1-2 camere au ajuns să le depășească pe cele din Italia, Spania sau Grecia.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: