Se poate și în România! TECHTEX va produce 150.000 de măști FFP2 și 450.000 de măști chirurgicale, în fiecare zi

Vești excelente de la companiile din țara noastră. TECHTEX va produce 150.000 de măști FFP2 și 450.000 de măști chirurgicale, în fiecare zi.

„Am pus în funcțiune prima noastră linie tehnologică automatizată de producție a măștilor FFP2. În câteva zile vom primi a doua linie pentru producția acestui tip de echipament cu grad înalt de protecție, astfel că, până la data de 15 mai 2020 vom ajunge la o capacitate de 150.000 de măști FFP2/zi. Acestea vor fi distribuite către spitalele aflate în prima linie în lupta împotriva COVID-19, dar și către industria românească, existând solicitări de la mai multe companii care vor să reia activitatea de producție, cu respectarea regulamentelor impuse de criza sanitară.” a declarat ec. Mihai Filip, owner TECHTEX)

Încă o linie tehnologică pentru măști chirurgicale

TECHTEX a început producția de măști chirurgicale în urmă cu o lună. După două săptămâni a pus în funcțiune încă două linii de producție. Acum se lucrează în 4 schimburi, pe 3 linii automatizate. Odată cu instalarea celei de-a 4-a linii tehnologice, managementul companiei estimează că va ajunge la o capacitate de producție de minimum 450.000 de măști chirurgicale/zi.

Echipamentele de protecție produse de TECHTEX sunt înregistrate și avizate

„Măștile chirurgicale produse de TECHTEX asigură o eficiență de filtrare bacteriană de 98%. Acestea sunt avizate de Ministerul Sănătății, prin Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, dar și de Ministerul Apărării Naționale. Și echipamentele de protecție realizate din material impermeabil, respectiv combinezonul, halatul, capelina, protecția pentru încălțăminte (botoșii), toate de unică folosință, au fost trimise spre testare și autorizare către Ministerul Apărării Naționale, prin Centrul de Cercetări Științifice Medico-Militare. În urma procedurilor și în baza analizelor efectuate, s-a stabilit că produsele noastre sunt realizate conform standardelor și specificațiilor aplicabile, cu respectarea regulamentelor europene.” (Dr. Dipl. Ing. Ioan Filip, președinte C.A. TAPARO)

Măștile chirurgicale, produse în luna aprilie, au fost distribuite în special către spitale. Foarte multe comenzi au fost făcute prin intermediul asociațiilor și fundațiilor umanitare, cum ar fi: Fundația „Mereu Aproape”, UNICEF, Asociația ZI DE BINE, Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru servicii Sociale – FONSS, Asociația „Dăruiește aripi”, Fundația Comunitară Buzău, organizațiile de caritate Rotary din Brașov, Mureș, Cluj, Galați, Caracal, Maramureș, Societatea Română de Dermato-Oncologie. Se livrează continuu către spitale din Maramureș, Bihor, Mureș, Sălaj, Cluj, Alba, Botoșani, Suceava, Caraș Severin, Dolj, Ialomița, Teleorman, București, Prahova, Constanța. TECHTEX distribuie echipamente de protecție către Jandarmerie, Poliție, Armată, TAROM, ROMATSA, CNAIR, primării, agenții județene de șomaj. De asemenea, are colaborări cu companii farmaceutice, clinici medicale și cabinete individuale, cu companii de asigurări și cu bănci, cu industria auto și prelucrătoare, dar și cu retaileri.

A crescut și producția de combinezoane, halate, capeline și botoși

În fiecare zi sunt realizate circa 30.000 de halate, 10.000 de combinezoane, câte 10.000 de capeline și botoși, dar și 2.000 de lenjerii de pat. Echipamentele de protecție sunt distribuite primordial către spitale, de la cele din Maramureș, până la instituții de renume din București: Spitalul Clinic dr. Victor Babeș, Spitalul Clinic Colentina și Spitalul Universitar de Urgență Elias, dar și pentru 7 spitale din Cluj, pentru 3 din Mureș, către unități medicale din Botoșani, Reșița, Jilava, spitale de psihiatrie din Sibiu, Brăila. Acolo unde sunt situații de forță majoră și există nevoi urgente legate de echipamentele de protecție, au fost făcute sponsorizări, mai ales în Maramureș și la Spitalul Județean Suceava.

”Protejarea de virusul teribil este în continuare o prioritate! Începând de astăzi la compania grupului Taparo se produc 50.000 de măști tip FFP2, iar de miercuri se va ajunge la 150.000 de măști pe zi. Și Romarm, companie aflată în portofoliul MEEMA, produce de asemenea 75.000 de măști tip FFP2, pe zi, pentru ca fiecare dintre voi să le poată procura, pentru a se proteja. Împreună facem România bine!” a declarat Virgil Popescu, ministrul Economiei.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: