Se lansează Ghidul pentru proiecte culturale 2019

Primăria Brașov a trimis spre publicare către Monitorul Oficial anunțul de lansare și deschide mâine sesiunea de depunere a cererilor pentru finanțarea nerambursabilă a proiectelor culturale independente, propuse de ONG-uri, asociații sau grupuri de inițiativă.
Proiectele pot fi înregistrate până la data de 24 mai 2019, ora 12.00, urmând ca din 27 mai să înceapă procedurile de evaluare a solicitărilor. Propunerile trebuie depuse la Primăria Brașov, b-dul. Eroilor nr. 8. Centrul de Informare Cetăţeni – masa 6.
„Ghidul de finanțare pentru proiectele culturale din acest an merge pe aceleași coordonate ca anul trecut, cu mici modificări legate de eliminarea acelor prevederi care în 2018 au acordat un punctaj suplimentar acțiunilor dedicate Centenarului. Condițiile de eligibilitate au rămas însă aceleași, la fel ca și bugetul alocat, de 2 milioane de lei. Având în vedere suma pe care o punem la dispoziție, așteptăm cât mai multe propuneri de proiecte culturale, și cât mai creative, pentru că în final, o concurență bună poate asigura și o calitate ridicată a evenimentelor“, a declarat viceprimarul Costel Mihai.
Ghidul cultural și apelul pentru depunerea cererilor de finanțare au fost lansate mai târziu față de anul trecut, din cauza aprobării cu întârziere a Bugetului Național și a bugetului local. În acest context, Municipalitatea a luat decizia ca prin Ghidul de finanțare să fie susținute proiecte culturale care au loc în Brașov până la sfârșitul anului, respectiv până la 31 decembrie 2019.
În anul 2018, au fost depuse 42 de solicitări pentru finanțare în cadrul Ghidului pentru proiecte culturale, fiind declarate eligibile 19 dintre acestea. Valoarea finanțării nerambursabile acordate a fost de 1,478 milioane lei.
Ghidul pentru întocmirea cererilor de finanțare va fi disponibil pe portalul www.brasovcity.ro, în secțiunea Primăria Brașov/Proiecte/Proiecte culturale.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: