Se încearcă debarcarea șefului Poliției Locale Brașov. Motivele invocate de simpatizanții USR sunt acum folosite și de primar

Ce coincidență stranie! Cum a intrat Coliban primar, cum curg sesizările la primărie despre polițiștii locali…

Primarul Allen Coliban uită că el este doar un ”executant” în instituție, iar deciziile importante le ia Consiliul Local Brașov. Dacă are vreo problemă importantă, mai întâi ar trebuie să discute în Consiliul Local și apoi să-și umfle mușchii prin live-urile organizate pe facebook.

Primarul a transmis un comunicat de presă prin care își arată nemulțumirea față de activitatea Poliției Locale și susține că în ultimele 4 luni au existat mai multe sesizări pe acest subiect. Mai mult decât atât, primarul susține că ”Poliția Locală Brașov se confruntă cu un nivel minim de încredere din partea brașovenilor”.

Șeful administrației locale ar trebui să știe că Poliția Locală nu se bucură de popularitate nicăieri prin țară, nu doar la Brașov. Totuși, pe ce se bazează primarul când vorbește despre ”nivelul de încredere”? Trebuie să existe niște date concrete, studii, nu se poate merge pe declarațiile unor simpatizanți USR care au tot lăsat reclamații peste tot cu privire la activitatea Poliției Locale. Dacă sunt probleme, atunci sunt alte instituții care le va rezolva pe căi legale, așa este normal. Plus că, referitor la examenul de la Poliția Locală, există deja o plângere la organele de anchetă penală, deci, firesc este să se aștepte un răspuns.

Într-o altă ordine de idei, dacă primarul Allen Coliban dorea să reformeze cu adevărat Poliția Locală, atunci își aducea consilier un fost polițist de la Ordine Publică sau Rutieră, adică unul care cunoaște domeniul, nicidecum un criminalist.

,,Astazi, am trimis d-nului Nicolae Aldea două adrese oficiale, menite să lămurească activitatea sa de director al Poliției Locale. Prima adresă îi cere ca până mâine la ora 10:00, să îmi comunice, în scris, deciziile pe care le-a luat în legătură cu examenul de competențe, în jurul căruia planează suspiciuni de fraudă datorită nerespectării regulamentului publicat de organizare a examenului. A doua solicitare, care are termen de răspuns 11 martie, se referă la aspecte legate de activitatea Poliției Locale, reieșite din numeroase sesizări depuse de cetățeni și de personalul angajat în această instituție, în ultimele patru luni. După ce voi primi răspunsurile solicitate, voi lua o decizie în ceea ce privește Poliția Locală. Mesajul meu este foarte clar: Poliția Locală Brașov se confruntă cu un nivel minim de încredere din partea brașovenilor și are nevoie de un management eficient, care să implementeze acțiuni concrete și cu rezultate, care să transforme această instituție într-un serviciu public profesionist. Altfel, rămâne o instituție locală care consumă peste 4 milioane de euro anual, fără a furniza servicii de calitate brașovenilor” Allen Coliban, primarul municipiului Brasov

One thought on “Se încearcă debarcarea șefului Poliției Locale Brașov. Motivele invocate de simpatizanții USR sunt acum folosite și de primar

  • 10 martie 2021 la 11:04
    Permalink

    Ar trebui “debarcata” intreaga Politie locala ,institutie inutila care toaca anual incredibila suma de 4 milioane de Euro din banii nostri,cu care s-ar putea face lucruri mult mai utile,eficiente si folositoare pentru comunitate !

    Răspunde

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: