Scripcaru vrea eliminarea ajutoarelor sociale, dar uită că exista lege în acest sens de câteva luni…

Primarul George Scripcaru a incercat aseara sa puncteze din nou la capitolul imagine, de aceasta data pe spatele asistatilor sociali. Mai exact, primarul a declarat ca doreste eliminarea ajutoarelor sociale pentru persoanele apte de munca. Numai ca, deja exista o lege care prevede clar ca cei care refuza un loc de munca, pierd ajutorul social. Este clar ca daca esti inscris in baza de date de la Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca(AJOFM)esti apt, iar daca refuzi sa te angajezi, pierzi ajutorul financiar primit de la stat…

Ce prevede legea?

Persoanele care beneficiază de venitul minim garantat și care refuză un loc de muncă își vor pierde ajutorul social, potrivit unei legi care a intrat în vigoare din 22 octombrie 2018. Legea fusese inițiată de parlamentari de la toate partidele, cu scopul de a combate lipsa forței de muncă reclamată de patronii din România.

Vorbim despre Legea nr. 192/2018 pentru modificarea și completarea Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat.

„Refuzul unui loc de muncă oferit sau refuzul de a participa la serviciile pentru stimularea ocupării forței de muncă și de formare profesională oferite de agențiile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă atrage încetarea dreptului la ajutorul social” – prevede noua lege.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *