Scripcaru vorbește despre mobilitate într-un oraș poluat, fără autobuze electrice și cu dealuri rase de dezvoltatorii imobiliari

Primarul George Scripcaru trage tare pentru imaginea sa, mai ales ca este in cadere libera in ultimii ani. Cum brasovenii s-au mai plimbat prin marile orase din tara unde au vazut ca zonele centrale sunt reabilitate, pe strazi sunt autobuze noi, autobuze electrice, investitii puternice in evenimente culturale, in baze sportive, simpatia pentru primar s-a cam dus. Astfel, primarul cercetat penal in mai multe dosare tot incearca sa castige capital electoral, probabil pentru un nou mandat. Astfel, vine cu declaratii in fata presei tot mai des. Ultima iesire care a starnit zambete printre cei care cunosc bine activitatea primarului este cea in care a facut referire la saptamana mobilitatii europene unde a vorbit despre grija sa pentru transportul in comun. O grija atat de mare, incat pe strazile din Brasov sunt doar cateva autobuze noi, restul rable. Drept dovada ca in urma cu 2 ani, potrivit reprezentantilor RATBV, 40% dintre autobuze au avut probleme tehnice si nu au mai pornit. Daca la Cluj s-au cumparat autobuze electrice, iar la Iasi autobuze noi ISUZU, la Brasov abia acum s-au trezit si cei din administratia locala, cand toate marile orase au transport local modern.

Primarul vorbeste despre mobilitate intr-un oras poluat (al patrulea pe tara), in care s-a construit haotic, iar dezvoltatorii imobiliari au ras dealuri si paduri.  Nu se mai zaresc Colina Universitatii, Cetatuia sau alte cladiri emblema ale Brasovului de blocurile si vilele care s-au construit in ultimii ani.  Spatiile verzi si parcurile sunt din ce in ce mai putine (iar aici nu ai voie cu trotineta sau bicicleta).

,,După cum am anunţat încă de luna trecută, în cadrul săptămânii mobilităţii europene, sâmbăta aceasta, 22 septembrie, le vom oferi tuturor braşovenilor posibilitatea de a călători cu mijloacele de transport în comun în mod gratuit.

Sperăm ca, în felul acesta, să îi convingem pe cât mai mulţi dintre cei care astăzi utilizează autoturismele proprii pentru transportul spre serviciu sau pentru a duce copiii la şcoală să încerce şi transportul în comun, mai ales că acest tip de transport poate reprezenta cea mai bună soluţie în interiorul oraşului. Totodată, transportul în comun poate fi o soluţie şi pentru cei din afara Braşovului, care îşi pot lăsa maşinile la terminalele RAT de la intrările în oraş, pentru a-şi continua călătoria cu mijloacele de transport ale RATBV S.A. Sunt zone în care accesul auto este foarte dificil, în special la orele de vârf, iar dacă la aceasta adăugăm şi căutarea unui loc de parcare, vom vedea că transportul public nu este doar soluţia optimă din punct de vedere economic, ci şi din punct de vedere al timpului petrecut în trafic”, spune George Scripcaru intr-un comunicat.

 

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: