Scripcaru şi Vestea în lupta pentru aeroportul Ghimbav-Braşov

Aeroportul Brasov pare a fi singurul proiect mare din Brasov care poate atrage capital electoral la urmatoarele alegeri. Drept dovada sunt disputele dintre politicieni. Cei mai inversunati pe acest subiect sunt primarul George Scripcaru si presedintele Consiliului Judetean Brasov, Adrian Vestea. Astfel, cei doi ies in conferinte care mai de care cu cate o …noutate. Unul pe o parte, altul pe cealalta. La fel s-a intamplat si saptamana trecuta cand, exact cu o ora- doua inainte de conferinta de presa a presedintelui Adrian Vestea, primarul s-a gandit ca ar trebui sa dea el mai intai un comunicat de presa referitor la sustinerea acestui proiect de catre toate cele 6 judete din Regiunea Centru si de ADR Centru. Daca in campania electorala organizau impreuna conferintele de presa, acum a inceput fiecare pe cont propriu. Pe langa cei doi, mai ia atitudine din cand in cand si Ionel Spinean, de la PER Brasov. Acesta sustine ca aducerea unor investitori straini ar fi cea mai buna solutie pentru construirea aeroportului.

In aceste conditii, multa vorbareala si putine realizari. Asa au trecut ani de cand acest proiect a ramas aproape in acelasi stadiu.Ramane de vazut ce se va intampla pe viitor, cine va avea de castigat, liderii politici sau cetatenii orasului?

Cert este ca pana cand politicienii nu isi vor da mana pentru realizarea acestui proiect, este greu de crezut ca se va intampla ceva.

Consiliul Judetean Brasov nu are banii necesari finalizarii unei astfel de investitii. Primaria Brasov ar putea, inclusiv Guvernul, ar putea pune umarul. Deci e clar ca trebuie asezate toate partile implicate la aceeasi masa daca se doreste aeroport.

Daca inainte erau discutii in ce priveste asocierea Consiliului Judetean cu Primaria Brasov sau alte UAT-uri din zona, acum totul a ramas in aer.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: