Scripcaru se angajase să reducă emisiile de CO2 cu cel puțin 40% până în 2030, Coliban a plusat la 55%

Astăzi, în cadrul Conferinței Internaționale de politici publice de mediu, care se desfășoară în aceste zile la Brașov, în cadrul Forumului Orașelor Verzi, primarul Allen Coliban a semnat ediția cu țintele revizuite ale Convenției Primarilor privind clima și energia. Astfel, Brașovul se angajează să reducă cu 55% emisiile de dioxid de carbon, iar până în 2050 să atingă neutralitatea climatică.

Convenția primarilor a fost lansată în 2008 în Europa, având drept ambiție să reunească administrațiile locale care se angajează în mod voluntar să atingă și chiar să depășească obiectivele UE în materie de climă și energie. În acest moment, această inițiativă este una internațională, având peste 10.715 de semnatari, din care peste 7 000 de autorități locale și regionale din 57 de țări, cu un total de 325.017.984 cetățeni.

Primul primar din Brașov care a semnat pentru reducerea emisiilor de CO2 a fost George Scripcaru, cel care s-a angajat să reducă emisiile cu cel puțin 40% până în anul 2030. Deci, cel puțin înseamnă că aspirațiile au fost la fel ca și cele de acum. Diferența dintre cei doi primari este că cel mai mare poluator din Brașov, mai exact autobuzele din transportul public local au fost înlocuite aproape toate cu unele noi, mult mai prietenoase cu mediul. Practic, Allen Coliban a primit un transport local verde la cheie de la fostul primar. Chiar zilele trecute actualul primar s-a lăudat cu autobuzele achiziționate tot printr-un proiect demarat de George Scripcaru.

 

 

 

One thought on “Scripcaru se angajase să reducă emisiile de CO2 cu cel puțin 40% până în 2030, Coliban a plusat la 55%

  • 11 septembrie 2021 la 8:34
    Permalink

    Cum???,se duce cu ,,scripca,, pe străzi și cântă?

    Răspunde

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: