Scripcaru, Ialomițianu, Susanu,Goidescu, Costel, Coliban. Cine câștigă Primăria Brașov? Cine merge la CJ?

Șase brașoveni și-au anunțat deja intenția de a candida pentru Primăria Brașov. Este vorba despre primarul în funcție, George Scripcaru (“indepedent” sau susținut de PNL), Allen Coliban, desemnat candidat al USR, Mihai Costel-PMP, Ionel Goidescu din partea ADN, Gheorghe Ialomițianu(independent, dar susținut de ALDE și de câteva asociații) și Sorin Susanu(Pro România). Primarul Scripcaru are clar un avantaj, fiind la conducerea municipiului de câțiva ani buni, dar nu trebuie neglijați nici candidații de la celelalte partide sau independenții. Nu este exclus să mai apară suprize, mai ales că nici PSD, nici PNL, două mari partide, nu și-au desemnat candidații. Liderii PSD au afirmat că vor să-l trimită candidat la primărie pe social-democratul care stă cel mai bine în sondaje.

Se anunță o luptă interesantă mai ales dacă vor fi alegeri în două tururi. La Consiliul Județean cu siguranță va candida Adrian Veștea, dar vor mai fi nume grele din politică. PSD îl va arunca în luptă pe Marian Rasaliu, dar vor mai fi candidați cunoscuți si de la alte partide.

Scenarii…

Interesant este că tot mai multă lume susține că Scripcaru ar putea ajuta PSD în lupta pentru județ, primarul fiind nemulțumit de relația sa cu PNL, fiind tot mai mult ignorat de conducerea liberalilor, dar și de președintele Klaus Iohannis. În aceste condiții, PSD ar putea avea și viceprimar și președinte la Consiliul Județean. Plus că se cunoaște faptul ca George Scripcaru nu are o relație bună cu Adrian Veștea, cel din urmă încercând să scape de primar. Numai că, cel care are notorietate și procente la alegeri este…George Scripcaru.

De asemenea, există și varianta ca PNL să trimită din nou un iepuraș candidat la Primăria Brașov, așa cum s-a întâmplat și în 2016, iar adevăratul candidat să fie George Scripcaru în tandem cu Adrian Veștea.

Nu trebuie exclusă nici varianta în care PSD și ProRomânia să aiba candidat comun.

În cazul în care vor fi două tururi, lucrurile se complică destul de mult. Cel care rămâne în turul 2 cu George Scripcaru, are șanse mari să-l schimbe pe primar după 4 mandate.

Numai că este greu de anticipat cine cu cine va face alianță. Este greu de crezut că PSD sau PNL vor susține un candidat de la USR. La fel cum nici cei de la USR nu l-ar susține pe Scripcaru sau candidatul PSD. Ca întotdeauna, partidele mici care depășesc pragul electoral vor înclina mult balanța.

2 comentarii la „Scripcaru, Ialomițianu, Susanu,Goidescu, Costel, Coliban. Cine câștigă Primăria Brașov? Cine merge la CJ?

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: