Școli sigure în comunități defavorizate

Pentru evitarea apariției focarelor de COVID -19 în comunitățile sărace, 1.000 de flacoane cu dezinfectant sunt împărțile elevilor din Budila, Crisbav, Vistea de Jos, Acris, Fagaras, Tarlungeni, Racos și Brașov.

 

Organizația „Aici pentru Tine” dăruiește, la început de an școlar, peste 1000 de igienizante de protecție, copiilor sărmani din zone defavorizate. Acțiunile de dotare a copiilor cu material de protecție sanitară au început marți, din a doua zi de școală, în localitățile Budila, Crisbav, Viștea de Jos, Acriș, Făgăraș, Târlungeni, Racoș și Brașov și vor continua până la sfârșitul săptămânii. „Voluntarii noștri se deplasează zilnic, la școlile din zonele defavorizate. Încercăm să identificăm, cu ajutorul serviciilor sociale, școlile care au copii aflați în sărăcie și să-i învățăm pe copii să adopte măsuri minime de protecție anti-Covid 19 și să împiedicăm crearea de focare de Covid în județul Brașov”, a declarat Adina Camelia Gál, președintele organizației.

Materialele sanitare au fost puse la dispoziție de firma S.C. Cos2000 si Promedivet Sovata.

 

Caravana cu dezinfectant este doar una dintre acțiunile întreprinse de organizația brașoveană, de la începutul pandemiei. În aprilie, organizația a facilitat donații în mese calde pentru medicii din linia I.

În următoarele trei luni, voluntarii organizației vor trimite în comunitățile defavorizate din Brașov, Tărlungeni și Budila peste 900 de pachete cu alimente de bază, 300 de produse de igienă și alte 300 pachete anti-Covid-19. Totodată, echipe de psihologi și asistenți sociali vor evalua starea psihică a persoanelor care și-au pierdut locul de muncă din cauza cotractării economice, sau care prezintă stări depresive, au probleme de integrare în urma măsurilor de restricție din ultimele luni. Acțiunile sunt realizate în cadrul proiectului „Solidaritate materială și psihologică pentru traversarea perioadei de pandemie”, derulat de Asociația „Aici pentru tine” cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Scopul proiectului este de a diminua efectele pandemiei asupra comunităților vulnerabile din Județul Brașov.

Jurnaliștii care doresc să ia parte la acțiunile organizației, sunt rugați să sune la tel 0726/686793, persoana de contact Gál Adina Camelia.

 

Brașov, 15 septembrie 2020

Dragoș Dănilă

Asistent de proiect

 

Despre Programul Active Citizens Fund România

Programul Active Citizens Fund România este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021. Obiectivul general al Granturilor este de a reduce disparitățile economice și sociale și a consolida relațiile bilaterale dintre cele 15 state beneficiare și statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia). Programul este administrat de către consorțiul compus din Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Fundația pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi, Fundația PACT și Frivillighet Norge, care acționează în calitate de Operator de Fond desemnat de către FMO – Oficiul Mecanismului Financiar al Granturilor SEE și Norvegiene. Active Citizens Fund România vizează consolidarea societății civile și a cetățeniei active și creșterea capacității grupurilor vulnerabile. Cu o alocare totală de 46.000.000 euro, programul urmărește dezvoltarea pe termen lung a sustenabilității și capacității sectorului societății civile, intensificând rolul său în promovarea participării democratice, a cetățeniei active și a drepturilor omului și consolidând în același timp relațiile bilaterale cu statele donatoare Islanda, Liechtenstein și Norvegia. Pentru mai multe informații despre Active Citizens Fund în România, vă rugăm accesați www.activecitizensfund.ro. Pentru mai multe informații despre Granturile SEE și Norvegiene, accesați www.eeagrants.ro.”

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: