Schaeffler își consolidează portofoliul de servicii în divizia industrială

  • Achiziția extinde gama de produse Schaeffler pentru montarea și demontarea rulmenților cu role
  • Acord de achiziție și transfer de acțiuni pentru 100% din acțiunile semnate la 28 iulie 2021
  • Un pas cheie în extinderea activității de servicii Schaeffler în cadrul strategiei sale „Roadmap 2025”

 

SCHWEINFURT, BRAȘOV | 30 iulie 2021 Odată cu achiziționarea BEGA International B.V. („Bega”), unul dintre liderii pieței în domeniul producției de scule speciale în asamblarea și dezasamblarea rulmenților, Schaeffler își extinde în continuare portofoliul de servicii. Prin accesul la platforma IIoT de la Schaeffler, care a fost creată pentru prima dată pentru soluția de monitorizare Schaeffler OPTIME, vor fi create în viitor noi posibilități și pentru instrumentele de mentenanță inteligente de la Bega. Clienții beneficiază de o experiență integrată, de la instalare la monitorizare și întreținere, până la repararea unui rulment, datorită – parțial – unei interfețe comune cu utilizatorul. Clienții și partenerii primesc soluții și servicii pentru toate aspectele legate de întreținerea și monitorizarea unui rulment dintr-o singură sursă, iar utilizarea diferitelor soluții de mentenanță este simplificată și mai mult.

 

„Viziunea pentru domeniul nostru strategic de afaceri Industry 4.0 este de a fi partenerul preferat al clienților noștri pentru soluții de întreținere ‘predictive’ și ‘prescriptive’. Datorită cooperării cu Bega, suntem capabili să oferim clienților soluții de service de top pentru rulmenți și alte componente ale trenului de antrenare – în fiecare fază a ciclului de viață”, spune Rauli Hantikainen, director  afaceri strategice Industrie 4.0. la Schaeffler.

 

„Datorită acestui nou parteneriat, Schaeffler și Bega se vor clasa printre furnizorii de top de soluții de mentenanță”, a declarat Henk van Essen, care este actualul CEO al Bega și va rămâne în acest rol în viitor. „De asemenea, dorim să fim cel mai inovator furnizor de instrumente de mentenanță.”

 

Despre BEGA International B.V.

Înființată în 1978 și cu sediul în Vaassen, Olanda, Bega este un producător și distribuitor de instrumente specializate pentru montarea și demontarea rulmenților și a altor componente de acționare. Instrumentele Bega sunt utilizate în departamentele de producție și întreținere ale companiilor MRO și OEM. Bega exportă în peste 60 de țări și oferă soluții personalizate pentru o gamă largă de industrii, inclusiv cele eoliene, feroviare, miniere și siderurgice.

 

Extinderea portofoliului de servicii în cadrul strategiei „Roadmap 2025”

Schaeffler își dezvoltă în permanență oferta și devine tot mai inovator, agil și eficient pentru a rămâne partenerul tehnologic preferat pentru clienții săi. Compania este ghidată în aceste eforturi de noul său cadru strategic, Roadmap 2025. Ca parte a noii sale direcții strategice, compania promovează extinderea portofoliului său de produse și servicii pentru întregul ciclul de viață.

 

Schaeffler a achiziționat BEGA International B.V., un producător de top de scule specializate în montarea și demontarea rulmenților. Aici: Dispozitivele de încălzire prin inducție permit încălzirea economică a energiei a rulmenților și scurtează timpul de asamblare.

Încălzirea prin inducție înseamnă că nu este deloc nevoie de petrol sau gaz – acest lucru este deosebit de ecologic și sigur.

Rauli Hantikainen, Director Afaceri Strategice Industrie 4.0. la Schaeffler

 

Henk van Essen, Director General la BEGA International B.V.

 

Imagini: Schaeffler

 

Grupul Schaeffler – We pioneer motion
În calitate de furnizor Mondial, lider în sectoarele auto și de industrie, Grupul Schaeffler promovează prin invenții și evoluții remarcabile, de mai bine de 70 de ani domeniile mișcării și cel al mobilității. Cu tehnologii, produse și servicii inovatoare de acționare eficientă din punct de vedere al CO
, mobilitate electrică, industrie 4.0, digitalizare și energii regenerabile, compania este un partener de încredere pentru a face mișcarea și mobilitatea mai eficiente, inteligente și sustenabile. Compania de tehnologie produce componente și sisteme de înaltă precizie pentru aplicații pentru motoare, transmisie și șasiu, precum și soluții de rulare și rulmenți simpli pentru un număr mare de aplicații industriale. Grupul Schaeffler a generat vânzări de aproximativ 12.6 miliarde EUR în 2020. Cu aproximativ 83.900 de angajați, Schaeffler este una dintre cele mai mari companii de familie din lume. Cu mai mult de 1.900 de cereri de brevet în 2020, Schaeffler este a doua cea mai inovatoare companie din Germania, conform DPMA (Oficiul German de Brevete și Mărci).

Schaeffler România este una dintre locațiile de producție de top ale Grupului Schaeffler. Din 2002 compania produce în România, la Brașov, componente pentru industria auto și rulmenți grei pentru aplicații industriale. Într-una din cele mai mari fabrici din țară, cu aproximativ 5.000 de angajați, Schaeffler România este activă prin producție, dar și prin cercetare-dezvoltare în Engineering Center Schaeffler Romania. Mai mult, compania are o prezență foarte activă în mediul educațional, precum și prin proiecte de implicare socială.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: