Scandalul salariilor mari de la Compania Apa ia amploare! Doi consilieri județeni solicită explicații de la conducerea Consiliului Județean Brașov

Scandalul salariilor mari de la Compania Apa ia amploare! Doi consilieri județeni solicită explicații de la conducerea Consiliului Județean Brașov

Scandalul salariilor mari de la Compania Apa a ajuns în Consiliul Județean Brașov. Iritați de sumele imense încasate de ”pensionarii” din conducerea instituției, mai mulți aleși județeni au solicitat explicații conducerii Consilului Județean Brașov, care, alături de Municipiul Brașov, deține controlul din CA. Cum cele două partide au o alianță, dar și oameni în conducere, pot face schimbări la nivelul managementului. În urmă cu câteva zile a depus o interpelare Adrian Iatan,  consilier județean PSD, iar astăzi a depus altă interpelare consilierul Dragoș Dumitru. Demersul celor doi va fi cu siguranță susținut și de consilierii USR, care, la rândul lor, și-au arătat nemulțumirea față de lefurile și managementul de la Compania Apa, pe parcursul campaniei electorale. Rămâne de văzut la prima ședință, cine dorește ca din banii brașovenilor să fie plătite lunar mii de euro numai pe salariile șefilor de la Compania Apa.
Astazi am depus urmatoare interpelare catre Consiliul Judetean Brasov :
Având în vedere problemele care au avut loc în ultimii ani la Compania Apa Brașov din cauza managementului defectuos, vă rog să îmi comunicați în scris, dar și în plenul Consiliul Județean, dacă ati luat măsuri pentru schimbarea conducerii, dar și pentru diminuarea salariilor care au atins un nivel care îi sfidează pe locuitorii județului Brașov.
În susținerea celor expuse, vă aduc la cunoștință solicitările anterioare venite din partea unor foști consilieri locali și județeni (Ex. Cristian Macedonschi în 2018, când a avut o interpelare în Consiliul Local si a solicitat demisia conducerii), dar și declarațiile fostului vicepreședinte, Adrian Gabor, care a declarat în fața presei locale că sunt probleme și că trebuie făcute verificări la această companie.
Ținând cont de faptul că instituția Consiliul Județean Brașov este reprezentată de doi angajați în Consiliul de Administrație de la Compania Apa, consider că solicitarea mea este întemeiată. Cei doi membri CA ar trebui să ofere explicații în plen despre managementul instituției, dar și despre cum este posibil ca un director de societate subordonată Consiliului Județean Brașov să aibă un salariu uriaș de peste 37.000 de lei LUNAR. Și nu vorbim doar de o singură persoană, ci de mai multe. Pe această cale, solicit de urgență conducerii Consiliului Județean Brașov să aducă salariile la un nivel decent. Conducerea Companiei Apa nu vinde aur, nici nu este o firmă privată ca să ne permitem salarii de peste 7000 de euro pe lună, cât primește indemnizație un europarlamentar. Să nu uităm că doi dintre directorii companiei sunt și pensionari, ceea ce este de-a dreptul strigător la cer. Nu se poate să ținem acești oameni pe funcții, în loc să angajăm alte persoane competente.
Vă aduc aminte că în repetate rânduri apa a curs la robinet cu mâl, iar în urmă cu 3 ani, DSP a publicat un comunicat de presă prin care avertiza populația că apa nu este potabilă. Conducerea instituției trebuia să plece acasă din acel moment, dar se pare că deciziile nu se iau în interesul cetățenilor din Brașov. Culmea este că, în timp ce brașovenii plătesc facturi din ce în ce mai mari pentru apă, salariile conducerii cresc din ce în ce mai mult, din păcate, nu și calitatea serviciilor sau a investitiile în sistem. Să nu uităm nici inundațiile din ultimii ani, ceea ce denotă faptul că managementul Companiei Apa este unul defectuos.
Pe această cale, vă rog politicos să luați măsuri împreună cu USR, partidul alături de care aveți o alianță si dețineți majoritatea la județ și Municipiu. Acest lucru vă dă dreptul să luați măsuri concrete la Compania Apa Brașov. Suntem acționari majoritari,haideti sa facem curățenie! Poate explicați brașovenilor și cum s-a ajuns la aceste salarii nesimțite.
Cu siguranță că solicitarea mea va fi susținută de toți consilierii județeni responsabili, care vor binele brașovenilor și nu bunăstarea conducerii de la Compania Apa Brașov.
În ultimă instanță, mă voi adresa direct brașovenilor printr-o petiție online prin care să le solicit sprijinul pentru ca salarii de genul acesta și un astfel de management să nu mai existe la Compania Apa Brașov”, a postat pe facebook consilierul județean Dragoș Dumitru.

Acestea sunt salariile cu adevărat nesimțite!

Da , aceste salarii sunt încasate de cei ce ne livrează apă scumpă și de proastă calitate!
🚨🚨🚨Așa putem înțelege de ce plătim preturile uriașe pe mc de apă, comparativ cu alte județe. În prețul apei este inclus și salariul acela de 7600 €/ lună, dar și celelalte salarii nesimțite pe care le încasează conducerea Companiei Apa.
👉 Solicit pe această cale executivului CJ Brașov, in calitate de acționar la sus-numita companie, să facă o analiză serioasă asupra acestor salarii și să prezinte deliberativului o situație reală în ceea ce privește activitatea și retribuțiile din Compania Apa”, a scris pe facebook și consilierul județean Adrian Iatan.

Stiri recomandate

Peste 800 de noi cazuri COVID în județul Brașov

Peste 800 de noi cazuri COVID în județul Brașov

Instituția Prefectului informează că, potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică și Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției,…
Minivacanță de 5 zile pentru români. 2 decembrie 2022 este zi liberă

Minivacanță de 5 zile pentru români. 2 decembrie 2022…

Ministrul Muncii, Marius Budăi a anunțat că, Guvernul a stabilit ca 2 decembrie 2022 să fie declarată zi liberă pentru salariații…
Râșnovul va avea 14 stații de reîncărcare pentru vehiculele electrice

Râșnovul va avea 14 stații de reîncărcare pentru vehiculele…

Amplasarea stațiilor de reîncărcare pentru vehiculele electrice în Stațiunea Turistică de Interes Național Râșnov este din ce în ce mai aproape.…

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *