Scandal și acțiune în instanță pentru postul de manager al Spitalului Clinic de Psihiatrie si Neurologie Brasov

Consiliul Judetean Brasov pare sa nu mai aiba sefi, altfel nu s-ar ajunge in situatii penibile cum s-a intamplat in urma cu cateva zile, mai exact pe 21 februarie.  Mai exact, Consiliul de Administratie al Spitalului Clinic de Psihiatrie si Neurologie Brasov a scos la concurs functia de manager al institutiei. In cursa s-au inscris urmatorii: Carp Nicolae Marius, Croitoru Diana Mihaela, Dobre Romeo Antonio, Grigoriu Ioan Alexandru(ultimul fiind managerul institutiei). Intamplator sau nu, din comisia de concurs au facut parte consilierul judetean Kadas Iluna Andrei-presedinte, Radulea Andreea-membru, Ionescu Ramona-membru. Curios si cu multe semne de intrebare este faptul ca rezultatul ii indica ca ADMISI pe Croitoru Diana Mihaela si Carp Nicolae Marius, iar ceilalti doi au fost respinsi pentru lipsa de…copii certificate dupa acte. Numai ca, lucrurile nu s-au oprit aici. Dr. Alexandru Grigoriu s-a consultat cu un avocat si a depus azi o actiune in instanta prin care va incerca blocarea derularii concursului.

Nu ar fi rau sa intre pe fir si procurorii sau politistii, cine stie, poate vor afla lucruri interesante si descoperi legaturi intre membrii comisiei si candidati. ”Unii” dintre candidatii care ravnesc la functie i-ar cunoaste destul de bine pe ”unii” membri din comisia de concurs.

Precizam ca presedinte in Comisia de Sanatate a Consiliului Judetean Brasov este Kadas Iluna Andrei. Tot el este si presedintele de administratie al Spitalului de Neuropsihiatrie Brasov si, nu in ultimul rand, presedintele Comisiei de Concurs. Probabil, omul este un adevarat specialist in zona de sanatate, altfel nu se explica faptul ca este bagat in tot ce tine de acest domeniu.

De la un camin de batrani cu probleme la conducerea unui spital?

Candidatul Diana Mihaela Croitoru figura ca reprezentant legal, Director General la S.C. ZODIAC TOUR S.R.L, firmă care gestionează Centrul rezidenţial – cămin pentru persoane vârstnice “Paradisul Montan” situat în Sat Moieciu de Jos, com. Bran, asa cum singura a precizat acest lucru in urma cu cateva luni.

Este acel azil unde in urma cu mai bine de un an o persoana s-a aruncat de la etaj si a decedat. Au fost perchezitii, s-au ridicat documente…si, cam atat. Cu toate acestea, azilul a functionat in continuare fara probleme, pentru ca in Romania cei care trebuie sa aplice legea…dorm sau…cine stie ce fac. ”Este intocmit un dosar penal in care se fac cercetari in rem cu privire la savarsirea infractiunilor de ucidere din culpa si neglijenta in serviciu. Dosarul este in lucru”, au spus astazi reprezentantii IPJ Brasov. Cu alte cuvinte, politistilor de la Brasov le trebuie vreo 10 ani ca sa afle cine este vinovat ca o persoana s-a aruncat de la etaj…Poate intre timp se mai arunca vreo 2-3 persoane si mor tot asa in conditii suspecte, de altfel sunt sanse mari la cum se misca la Brasov politistii, in reluare. Tot acolo exista si suspiciunea de evaziune fiscala. In urma cu cateva luni…cazul se afla tot in lucru…Practic, autoritatile locale se joaca cu viata batranilor internați în pensiunile transformate peste noapte in camine de batrani.

Conform institutiilor abilitate in control, caminul a functionat fara avize si licente, de altfel la fel ca multe alte camine de batrani din Brasov. Multe dintre camine au primit avize ISU sau DSP pentru pensiuni, iar acum sunt cu totul altceva.

 

 

 

 

 

Conditii de indeplinit

 

 

4 comentarii la „Scandal și acțiune în instanță pentru postul de manager al Spitalului Clinic de Psihiatrie si Neurologie Brasov

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: