Scandal pe tema poluării în Consiliul Local Brașov. S-a cerut intervenția Poliției Locale (VIDEO)

Consilier local deranjat de intervenția unui cetățean care a vrut să pună câteva întrebări despre poluarea din Municipiului Brașov. Este vorba despre Arnold Ungar, consilier local FDGR. Brașoveanul Marius Dan a vrut să afle care sunt pașii făcuți de Primăria Brașov în ultimele săptămâni pentru a reduce poluarea din oraș. Faptul că cetățeanul s-a așezat pe un scaun lângă consilierul local Arnol Ungar l-a scos din minți pe acesta. ”Ce procesiune este asta, ca pe timpul meu, care este prevăzut în regulament ca și consilier local să dau cuvântul unui cetățean”, a spus iritat consilierul local Arnold Ungar.

Imediat a intervenit și primarul orașului. ”Consiliul Local are un regulament. Oricare cetățean poate adresa întrebări, interpelări. Trebuie să se respecte o procedură. Vă rog să treceți mai departe, altfel eu mă ridic și plec. Ședința nu are nimic de-a face cu regulamentul. O să primiți un răspuns scris la întrebări”, a spus primarul George Scripcaru.

Ce este mai importat decât aerul pe care îl respirăm? Din moment ce am făcut o cerere pentru a vorbi. Din moment ce ați promis public pe 20 decembrie că la final de ianuarie veți comunica măsurile luate. V-am rugat frumos, respectuos așteptând până la punctul 40 să primim aceste răspunsuri”, a intervenit o brașoveancă.

În cele din urmă, primarul le-a răspuns. ”Vom lua măsuri care se încadrează în buget. Vom achiziționa mecanisme și logistică pentru a monitoriza, vom verifica anumite aspecte la care facem referire și le vom aduce la cunoștință instituțiilor abilitate. Primarul nu are un mecanism separat. Nu are o conductă de aer separat. Primarul, ca și Consiliul Local, are niște atribuții. Consultați bugetul public și acolo vedeți măsurile luate”, a adăugat George Scripcaru, primarul Municipiului Brașov.

Precizăm că la un moment dat s-a solicitat și intervenția Poliției Locale pentru a-i scoate pe cetățeni afară din sala. La finalul ședinței, mai multe echipaje de polițiști locali și jandarmi își făcusera apariția în zonă.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: