Sănătatea brașovenilor pusă în pericol la un concert din Prejmer

Cazurile de COVID-19 au explodat la Brașov. În ultimele zile, în județ, a fost o creștere fantastică a numărului de persoane infectate, de ordinul zecilor. Mai mult decât atât, Brașovul conduce detașat în topul județelor cu cele mai multe cazuri, ocupând un rușinos loc 3 la nivel de țară. Din cauza numărului mare de cazuri s-a ajuns în situația în care mulți pacienți au fost transferați la spitale din alte județe.

Cu toate acestea, la Brașov se organizează petreceri sau concerte unde nu se respectă nicio regulă. La fel s-a întâmplat la Prejmer unde a avut loc un concert unde s-au adunat zeci de spectatori. Oamenii au uitat de distanțare socială, de măsurile de prevenire impuse prin starea de alertă și s-au distrat și dansat fără ca cineva dintre autoritățile județene să îi deranjeze într-un fel. Nici măcar artiștii nu au respectat regulile care se impuneau, potrivit publicațiilor centrale.

„Mă întreb, unde au fost în acest timp autoritățile județene, de ce nu sunt verificate aceste evenimente? Suntem fruntași, în top 3 la capitolul persoane infectate, cu o creștere alarmantă în ultimele zile. De ce nu sunt monitorizate aceste concerte, pentru că se știe faptul că la aceste petreceri merge multă lume. Oare se folosesc aceste evenimente în scop electoral? Ce ar trebui să se mai întâmple la nivel de județ pentru a fi respectate regulile de distanțare socială, să fie luate măsuri ferme? Chiar trebuie să ne îmbolnăvim toți din cauza iresponsabilității unor conducători de județ?”, a declarat Vali Găină, președintele PSD Prejmer.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: