Sâmbătă, 23 octombrie, va fi sărbătorită Ziua Stejarului de la Mercheaşa

Sâmbătă, 23 octombrie, se sărbătorește Ziua Stejarului de la Mercheaşa. Este cea de-a cincea ediţie a acestui proiect de suflet al Asociaţiei Carpaterra, cu valenţe cultural-artistice, sportive, gastronomice, educaţionale şi de promovare a tradiţiilor din satul Mercheaşa, comuna Homorod.
„Întregul concept al evenimentului este construit în jurul „Bătrânului Carpaţilor” – stejarul cu vârsta de aproximativ 900 de ani care alături de alţi arbori seculari străjuieşte satul Mercheaşa şi care din anul 2012 este protejat prin lege.
270 de iubitori ai sportului s-au înscris în competiţia de alergare „Gorun Trail 2021”, care va avea două probe: Cursa Vulcanilor (în lungime de aproximativ 30 km) şi Cursa Stejarilor (10 km), iar în acest an, câştigătorii vor fi recompensaţi cu produse tradiţionale.
Programul Zilei Stejarului mai include ateliere pentru copii, expoziţii, concursuri de pictură, concerte în zona din vecinătatea stejarului secular, dar şi proiecţia filmului documentar „România Sălbatică”.
Toate amănuntele evenimentului au fost prezentate de Cătălin Cantor, reprezentantul Asociaţiei Carpaterra, şi de vicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov, SzennerZoltan, în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc la sediul CJ, instituţie care cofinanţează acest proiect cu suma de 49.000 de lei.
Vicepreşedintele Szenner Zoltan a anunţat că se va număra printre participanţii competiţiilor de alergare de sâmbătă, 23 octombrie, de la Mercheaşa.”, se menționează pe pagina Consiliului Județean Brașov

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: