Sâmbătă 10 iulie, are loc lansarea primei ediții a Festivalului Internațional de Film de Animație la Brașov

Sâmbătă 10 iulie, va avea loc lansarea primei ediții a Festivalului Internațional de Film de Animație – ABIFF, care se va desfășura concomitent în peste 30 de orașe din România, inclusiv Brașov.

Pe 10 și 11 iulie,  la Brașov vor fi proiectate zeci de filme de animație pentru copii, dar și pentru publicul adult cinefil, pasionat de filmele de animație de autor.

La Brașov, filme din mai multe țări vor rula la Centrul Cultural Visssual (str. Fabricii, lângă Kaufland) și la Cinema One.

La Visssual, copiii cu vârsta de peste 9 ani sunt așteptați sâmbătă, de la ora 18 pentru a vedea scurtmetraje de animație din Chile, Iran, Africa de Sud, Kazakhstan, Belarus, dar si din Belgia, Franța, Danemarca sau Regatul Unite. Acestea au rulat în numeroase festivaluri internaționale de profil.

De la ora 20, în aceeași locație, vor fi proiectate scurtmetraje de animație internaționale pentru publicul general. Biletele pot fi achiziționate la casieria Visssual înainte de eveniment.

La Cinema One, filmele pentru copii rulează sâmbătă și duminică, de la ora 10:30, cele pentru publicul general, de la ora 12:30. Biletele sunt puse în vânzare în locație.

”ABIFF pornește de la nevoia de cunoaștere a artei filmului de animație, ca instrument de exprimare a diversității culturale, în primul rând europene, și își dorește să devină un veritabil caleidoscop, care integrează autorii români în spațiul creației internaționale și conectează publicul nostru la aceasta. Pe tot parcursul verii, în spații de proiecție din întreaga țară, cei mici au șansa să descopere vastitatea fascinantă a lumii desenului animat, iar cei mari să-și redescopere copilul din sine”, a precizat Valentin Urziceanu, Președintele ABI Fundație.

Lista integrală a orașelor și cinematografelor afiliate festivalului, precum și programul de difuzare a filmelor pot fi găsite pe websiteul festivalului: abiff.ro

Proiectul ABIFF – Festivalul Internațional de Film de Animație București” este organizat de ABI Fundație și este finanțat prin Granturile SEE 2014 – 2021 în cadrul Programului RO-CULTURA. Bugetul total al proiectului este de 943.800 lei (195.492,77 euro), iar valoarea finanțării nerambursabile este de 849.420 lei (175.943,49 euro).  Proiectul se derulează pe o perioadă de 18 luni.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: