Salariile bugetarilor au explodat. Angajații din privat tot mai nemulțumiți, motiv pentru care pleacă din țară. Cine mai muncește?

Bugetarii din Romania sunt mai bine platiti decat cei care lucreaza la privat.  Diferenta este pe an ce trece tot mai mare, ceea ce inseamna ca este o problema pentru Romania. Astfel, potrivit statisticilor, salariul mediu net a ajuns in administratia publica la aproape 1000 de Euro pe luna. Mai precis, unii bugetari au incasat si cu 1500 de lei mai mult decat salariul mediu pe economie. S-a ajunsca pana si femeile de serviciu sau paznicii sa incaseze in jur de 500-600 Euro, adica undeva la peste 2200 lei. Partea proasta este ca, desi salariile sunt mari in segmentul bugetar, munca lor a ramas la fel de ”performanta”, lucru care poate fi observat atunci cand mergi la institutiile statului.

Diferenta mare de salarii intre privat si buget a dus la nemultumirea romanilor care lucreaza la privat unde salariile sunt mult mai mici. Din acest motiv, multi prefera sa plece la munca in strainatate. Cum exodul tinerilor este din ce in ce mai mare, cu siguranta ca peste cativa ani Romania va avea o problema mare daca nu ia masuri urgente pentru sectorul privat care este de fapt motorul economiei. In special pentru firmele mici ar trebui facut ceva, acestea numarandu-se  printre cei mai seriosi contribuabili ai tarii. Platesc taxele si impozitele la timp si nu scot banii prin offshore asa cum se intampla la companiile mari care scot profitul din tara prin diverse metode.

 

 

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: