Salarii NETE la Compania Apa Brașov: Director general 37.575 lei, director economic 26.408 lei, director tehnic 17.887 lei

Salarii NETE la Compania Apa Brașov: Director general 37.575 lei, director economic 26.408 lei, director tehnic 17.887 lei

Sfidare! Cum acceptă Consiliul Județean Brașov și Municipiul  Brașov ca o instituție să se transforme într-o afacere de familie. Salariile sunt de-a dreptul demne de șeicii din Emiratele Arabe, nicidecum de o companie din subordinea unor instituții de stat.

Cine poate câștiga mai bine decât un primar, un președinte de Consiliu Județean sau decât un parlamentar? Șefii de la Compania Apa Brașov!

FAMIGLIA de la Compania Apa! Soți și soții angajați, salarii de mii de euro lunar, cumul de pensie și salariu.

Brașovenii plătesc facturi, șefii de la Compania Apa încasează!

Salarii nesimțite la Compania Apa Brașov! Aceasta este instituția unde acționari majoritari sunt Consiliul Județean Brașov și Municipiul Brașov (Primăria), cu câte 42% fiecare. Ce au făcut până acum cei din conducerea Consiliului Județean Brașov și a Primăriei Brașov pentru a schimba managementul de aici și nepotismul? Nimic! Totul a rămas la declarații de presă pentru că politicienii și-au trimis apropiații să ocupe funcții călduțe la Compania Apa. Vă prezentăm mai jos veniturile anuale ale celor din conducerea Companiei Apa Brașov. Dacă brașovenii cu joburi cât de cât bune încasează lunar undeva la 5000 de lei, la Compania Apa, salariile celor din conducere pleacă de la 13.000 de lei și ajung până la 37.375 lei pe LUNĂ!

Precizăm că în ultimii ani, managementul de la Compania Apa Brașov a fost unul defectuos. Străzi inundate, canalizări sub orice critică, apă cu mâl la robinete.

Sopterean Doru, director programe externe figurează în declarația de avere cu un venit de 192.176 lei, adică aproximativ 16.014 lei net, iar soția, care este…firesc, în aceeași companie, inspector SSM, încaseaza 52.180 lei.

Sava Teodor , director exploatare, are un venit anual de 157.485 lei , adică undeva la 13.123 lei net lunar. Directorul Sava pare de neînlocuit atâta timp cât în declarația de avere din 2020 figurează și ca pensionar, de unde mai încasează suma de 59.355 lei anual, iar soția sa, tot pensionară, suma de 74.908 lei. La un simplu calcul, iese un venit anual pe cap de familie de 291.748 lei, undeva la 59.540 de EURO.

Bălan Ilie , director tehnic la Compania Apa Brașov, a trecut în declarația de avere un venit anual de 214.654 lei, echivalentul la 17.887 de lei lunar. Soția acestui unde credeți că lucrează? Bineînțeles, tot la Compania Apa, că doar aici este o mare familie. Aceasta este inspector SSM, ca și soția directorului Sopterean. 54.875 lei încasează soția de la instituție.

Popa Teodor , director economic la Compania Apa Brașov, pare unul dintre cei mai înstăriți angajați. Cu mai multe apartamente, casă și multe conturi bancare, acesta încasează anual suma de 316.900 lei, adică undeva la 26.408 lei lunar! La acest venit se adaugă și salariul soției, care, unde credeți că ar putea lucra? Tot la Compania Apa Brașov și încasează 54.350 lei anual, adică undeva la 4500 de lei pe lună, echivalentul la o mie de euro. Fiind expert în sectorul apei, Popa a încasat într-un an și suma de 31.500 lei de la World Bank.

Potrivit declarației de avere de anul trecut, Fătu Dorin, director general la Compania Apa, a avut un venit anual de 450.909 lei. Este vorba de 37.575 lei ( aproape 7668 de euro lunar). La fel ca și colegul său Sava, directorul Fătu este pensionar și a avut un venit anual de 89.124 lei, iar soția sa, tot pensionară, undeva la 27.652 lei anual. Cel mai bogat om din Compania Apa are anual venituri pe cap de familie de 567.685 lei, adică 115.854 de Euro, o sumă de-a dreptul fabuloasă pentru orice român.

Agafiței Gabriela, din Râșnov, figurează cu 41.382 lei anual, adică undeva la 3448 de lei lunar. Este membru în CA.

Tot în CA se află și Gligoraș Daniel (tot pe filiera Râșnov), care încasează anual suma de 41.382 lei. La acest venit se adaugă salariul de la Consiliul Județean Brașov ca administrator public.

Facem precizarea ca ultimii doi încasează aceste sume și dacă se prezintă o dată sau de două ori pe lună la ședințe. Ambii au fost trimiși în CA la propunerea conducerii Consiliului Județean Brașov.

DECLARATII AVERE

 

Compania Apa Brașov S.A. este o societate comercială pe acțiuni.Structura acționariatului este:
Județul Brașov – 42% din capitalul social;
Municipiul Brașov – 42% din capitalul social;
Orașul Rupea – 3,4% din capitalul social;
Orașul Ghimbav – 3,1% din capitalul social;
Comuna Apața – 1,8% din capitalul social;
Comuna Hălchiu – 2,7% din capitalul social;
Comuna Hărman – 2,8% din capitalul social;
Comuna Sânpetru – 2,2% din capitalul social.

Ei sunt cei care încasează salarii și indemnizații babane pe spatele brașovenilor! Cei mai mulți dintre ei au legătură directă cu politicul.
Conducerea administrativă

 

 

Administrator,
Președintele Consiliului de Administrație
SAVA Teodor

Administrator
FĂTU Dorin

Administrator
DICU Maria

Administrator
AGAFIȚEI Gabriela

Administrator
GLIGORAȘ Daniel

 

Conducerea executivă

 

Director General
Ing. FĂTU Dorin

 

Director Tehnic
Ing. BĂLAN Ilie

Director Economic
Ec. ing. POPA Teodor

 

Director Programe Externe
Ing. ȘOPTEREAN Doru

Director Exploatare Municipiu
Ing. SAVA Teodor

 

Cititi si Săracii oameni bogați de la Compania Apa Brașov. Directorul general, salariu de circa 6000 de euro pe lună, plus încă 1000 de euro pensie

 

Stiri recomandate

Laboratorul de radiologie şi imagistică al Spitalului de Copii Braşov a fost dotat cu u echipamente de înaltă performanţă

Laboratorul de radiologie şi imagistică al Spitalului de Copii…

Adrian-Ioan Veştea, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, a făcut astăzi o vizită la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii pentru a vedea…
Mihaela Hogaș (Corona Brașov) merge la Jocurile Olimpice de la Beijing!

Mihaela Hogaș (Corona Brașov) merge la Jocurile Olimpice de…

Brașovul are sportiv calificat la Jocurile Olimpice! Sportiva Coronei va lua startul în probele de 500 și de 1.000 metri  Sportiva…
ANPC a amendat cu 195.000 lei furnizorii de energie care au emis facturi defectuoase

ANPC a amendat cu 195.000 lei furnizorii de energie…

Comandamentul pentru Energie creat de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), aflat sub directa coordonare a președintelui Mihai Culeafă și a…

2 Comentarii

  • O bataie de joc care se perpetueaza de ani si ani de zile ! Imi pare rau s-o spun ,dar parca pe timpul lui Aristotel Cancescu era mai multa retinere in privinta acestor salarii putin spus nesimtite,de-a dreptul revoltatoare ! Asta si pentru ca pana la un moment dat ,Consiliul Judetean Brasov era actionar unic la Compania Apa ; apoi ,din motive politice probabil,Aristotel Cancescu a fost fortat sa cedeze 50% din actiuni Primariei Brasov,motivul oficial fiind acela ca o parte din retelele de apa se afla pe teritoriul municipiului Brasov ; pana atunci se mai faceau controale din partea Consiliului Judetean Brasov ,desi orice control era primit cu mare ostilitate de catre Compania Apa ; acum,fiind actionari cu drepturi egale,probabil ca nici Primaria si nici Consiliul Judetean n-au nici un interes sa se aplece cu mult mai multa atentie asupra acestei firme care este un fel de stat in stat si face ce vrea ; fiecare asteapta probabil de la celalalt sa ia masuri ;Consiliul Judetean are doi reprezentanti in Consiliul de Administratie care incaseaza un mic bacsis pe langa salariul urias de la Consiliul Judetean iar Primaria Brasov are un singur reprezentant si practic nu s-a vazut nici cea mai mica intentie de a verifica ce se intampla acolo ; in final cei care pierd sint locuitorii acestui oras si comunele care primesc apa de la Compania Apa ; salariile se majoreaza dupa bunul plac fara nici un control ,iar aprobarile pentru majorarea tarifului la apa si canalizare este o simpla formalitate ;

  • Revin la comentariul de ieri si as propune o solutie care sa prevada ca cel mai mare salariu din Compania Apa sa nu depaseasca salariul Presedintelui CJ sau al Primarului municipiului ; eu nu intrevad o rezolvare a situatiei macar si pentru motivul ca actualii conducatori ai Consiliului Judetean si ai Primariei sint mult prea slabi ca sa impuna masuri radicale de stopare a acestui adevarat dezmat al salariilor revoltator de nesimtite ! Ma intreb cu ce frecventa controleaza Curtea de Conturi aceasta institutie si daca ajunge macar o data la trei ani in control ? Cam aceiasi situatie ca la cele doua parcuri industriale : prin umflarea salariilor la niveluri inimaginabile pentru un om rezonabil ,profilul este tinut la nivel minim,iar conform legii Compania Apa are obligatia de a vira la CJBv si Primarie 50% din profit,asa ca la cele doua institutii ajunge mai nimic !!!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *